24 Kasım Öğretmeler günü ilçemizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.Bugün saat 13,30 da ilçemiz Cumhuriyet meydanında Çelenk Sunma  ile başlayan törene Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz,Tosya Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Himmet Polat,Belediye Başkan vekili  Mehmet Yalçın Erdin, İlçe Emniyet Amiri Göksel Aydın, Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Dç.Dr. Hakan Akyıldız ,İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz ,İlçemizdeki İlköğretim-Ortaöğretim kurumları okul müdürleri ile öğretmen ve idareciler katıldılar. 







 

Cumhuriyet Meydanında yapılan Çelenk sunma töreninden sonra Tosya Müftülük Konferans Salonunda Tosya Anadolu Sağlık Meslek Lisesi tarafından düzenlenen kutlama programı başladı.









Programa İlçe protokolü ve Tosya’da görev yapan tüm eğitimciler katıldı.Program  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlamasının ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz Öğretmenler Günü konulu bir konuşma yaptı.









konuşmasında’’ Dünyanın en kutsal mesleği olan öğretmenlik her zaman bilginin üretilmesi geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde en önemli role sahiptir.











Öğretmen bir bahar gibidir. Nasıl can verirse güneş havaya, suya, toprağa öğretmen de öyle can verir topluma.









Daha 4-5 yaşında iken aileden aldığımız en kutsal varlığı yoğurup eğitip şekil vererek, Vatanını, Milletini, dinini seven, insan  haklarına saygılı bilgiye ulaşmayı ve kullanmayı bilen birey haline getirmek sürecinde yapmış olduğunuz Annelik-Babalık ve kardeşlik özverilerin eseridir,  yarınlarımızı emanet edeceğimiz pırıl pırıl gençlik.







Mesleğe yeni başlayan, göreve devam eden ve emekli olan arkadaşlarımıza sağlıklı ve mutlu yıllar diler görev başında şehit olan ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygıyla anar öğretmenler gününüzü kutlarım.‘’dedi.







İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz’ın ardından kürsüye çıkan ,Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz ise konuşmasında ‘’ Ulu önder Atatürk’ün 24 kasım 1928 yılında Millet Mektepleri’ne BAŞÖĞRETMEN  olduğu günü öğretmenler günü olarak kutluyoruz. Bütün öğretmenlerimizin bu güzel ve özel gününü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.







Öğretmenlik gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Dolayısıyla her çeşit mesleğin toplumdaki  bireylere kazandırılması öğretmenlik sayesinde olmaktadır. Onun için toplumun bütün kesimlerine yol gösteren birer öndersiniz. Her bireyin yetişmesinde büyük rol üstlenilen, ilim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyip, onları geleceğe hazırlama konusunda her türlü fedakarlığı da gösteren sizlersiniz.



Öğretmenlere en kıymetli varlığımız olan çocuklarımızı emanet ediyoruz, çocuklarımızla beraber aslında onlara geleceğimizi de emanet etmiş oluyoruz. Bundan dolayı öğretmenlik mesleğinin kutsallığına ilişkin herhalde çok söz söylemeye gerek yok.



Dünyanın en eski ve en kutsal mesleklerinden olan öğretmenlik, her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli role sahip olmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugünde değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır. Aydınlanma devrimini gerçekleştiren, Cumhuriyetimizi bugünlere getiren, en zor şartlar altında bile ülkemizin her köşesinde görevinin başında olup, kendilerine emanet edilen vatan evlatlarını yarınlara hazırlayan yeni nesillere ışık olan, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyor, esenlikler diliyorum.’’ diyerek konuşmasını bitirdi.



Kaymakam Mehmet Türköz’ün konuşmasından sonra Öğretmenler Günü ile ilgili Kutlama Mesajları ve Telgrafları okundu.

Okunan Mesajlardan sonra Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden Kübra Kacır “ Öğretmen Olmak İstiyorum” adlı şiiri okudu.Daha sonra Mesleğe yeni giren Öğretmenler Meslek dersi öğretmeni İpek Aysever tarafından Yemin töreni yaptırıldı, Ardından ise genç öğretmenler adına Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Meslek Dersleri öğretmeni Elif Seyfi  tarafından “ Öğretmenlik Mesleğinin Yüceliği” hakkında  Konuşma yaptı.Genç öğretmenlerden sonra Emekli öğretmenler Tekin Süzük, İsmail Telli, Haşim Yılmaz, İsmail Tuna, Hasan Çoşkun,Mehmet Tabak, Ali Teber  ve Ali Külek’e  Hizmet Şeref Belgeleri İlçe Protokol üyeleri tarafından takdim edildi.





 

Daha sonra emekli öğretmenlerle ilgili yapılan röportaj  sunumunu izyeciler arasında duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

İlçemizdeki geçmişten günümüze Tosya’nın eğitim süreci ile ilgili hazırlanan sunumun ardından Öğretmenlerden oluşan Öğretmenler Korosu’na Ritimde Ali Osman Şekerci, Udda Musfata Cengiz Erkula, Keman’da Kürşat Yamankale’nin eşliğinde sevilen güzel şarkılar söylenerek, kutlama programında doyasıya müzik ziyafeti verildi.

 

Müzik dinletisinin ardından Masa Tenisi turnuvasında derece kazanan Bay ve Bayan Öğretmenlere ödülleri verildi Öğretmen Marşının hep birlikte okunmasından sonra 24 Kasım Öğretmenler Günü Töreni sona erdi.





www.tosyahaberleri.com olarak Tüm öğretmenlerimiz kutluyor Başarılı ve sağlık dolu günler Diliyoruz
Editör: TE Bilisim