HABER : SEDAT AĞACIKOĞLU

  KASTAMONU (İHA) – Ağrı’nın Diyadin ilçesi Anadolu Lisesi Okulunda yaklaşık 1 yıl önce Pskiloji Danışmanı Öğretmeni olarak göreve başlayan Kastamonu’n ulu öğretmen Buse Özgür'ün büyük başarısı

Kastamonu ili İnebolu ilçesinden ilk ve ortaöğrenimini okuyan ve Üniversite eğitimini Samsun’da tamamlayan Buse Özgür çocukluk hayali olan öğretmenlikte ilk görev yeri olan Diyadin ilçesi Anadolu Lisesinde göreve başladı.



Öğretmenliğin ilk günlerinden itibaren kendisini okula ve öğrencilerine adayan Buse öğretmen yaklaşık 1 ay önce sosyal medyada yazmış olduğu ‘’ Öğretmenin Çığlığına Kulak verin ‘’ yazısı geniş yankı buldu. Buse Öğretmenin Sevgili arkadaşlarım, küçüklerim, hocalarım, büyüklerim diye söze başladığı yazısında ‘’Burası Ağrı, Diyadin. Bende Diyadin Anadolu Lisesi Okul Psikolojik Danışmanıyım. Öğrencilerim en az 10 kişiden oluşan ailelerin sadece bir üyesi. Konu anlatımlı tek kitabın 20,00 TL den başladığı günümüzde, tüm dersler için ailelerden kaynak almalarını beklemek çok güç. Özellikle geçim kaynağı 20- 30 koyundan ibaret olan ailelerden bu kitapları aldırmak oldukça zor. Asıl konuya giriş yapacak olursam yardımcı olmak isteyen de tüm büyüklerime sesleniyorum: yeni bir evlat, yeni bir insan! Gerçekten parlak öğrencilerim var. PTT kargoyu kullanarak, ödemeyi karşı ödemeli işaretleyerek yani buraya bırakarak, Diyadin Anadolu Lisesi adresine yardımlarınızı yollayabilirsiniz. Ben şimdiden hassasiyetiniz için teşekkür ediyorum. Yüzlerdeki tebessümü her birinizle paylaşacağım.’’ Demişti.



Buse Öğretmenin ve öğrencilerin bu çığlığına Türkiye'nin farklı yerlerinden kitaplar gelmeye başladı. İstanbul'dan, Bursa'dan , Kastamonu' dan Bolu'dan, Samsun' dan, Amasya' dan, Edirne' den gelen yüzlerce kitap öğrencilerle buluştu.

Diyadin yerel medyasında gündem olan İnebolulu Buse Öğretmenin fedakârlığı ve başarısı 24 Kasım Öğretmenler gününde İnebolu ve Diyadin ilçelerinde eğitim ve gönül köprüsü oluşturdu.
Editör: TE Bilisim