Eğitim Bir-Sen Yeni Yönetimi Belirledi Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Tosya Şubesi hafta sonu yapılan seçimle yeni yönetimi belirledi. Eğitim Bir-Sen geçtiğimiz Cumartesi günü akşam yemekli toplantı düzenledi.



Saat 19.30’da başlayan toplantı Hotel Doğramacı’da gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Atabinen Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yarımcısı Abdullah Tok’un yaptığı toplantıda konuşan Eğitim Bir-Sen Tosya Şube Başkanı Mesut Şeker, Türkiye’nin en büyük öğretmenlik sendikası olan Eğitim Bir-Sen’in saygı değer üyeleri. Demokrasi Şölenimizin başlangıcı olan ilçe teşkilatı ve delegelik seçimlerine hepiniz hoş geldiniz diyerek katılımcıları selamladı. Başkan Şeker konuşmasında; “Mehmet Akif İnan öncülüğünde bir grup eğitim çalışanının ortaya konulan hakkın hizmetin karşılığı olan hakkın kamil manada gerçekleştirilmesinin mücadelesini vermek, hizmetin kalitesinin artırılması noktasındaki sorumluluğu da ülkenin gelişmesi için ve gereken en önemli alan olan eğitimin sorunlarından arındırılması mücadelesine katkı sunmak amacıyla 14 Şubat 1992 tarihinde kurduğu Eğitim Bir-Sen’de demokrasi şöleni başlıyor.



Örgütlenme geleneği zayıf olan ülkemizde bir taban hareketi olarak ortaya çıkan ve örgütçülüğün ruhuna aykırı biçimde tavandan tabana baskı yönlendirmeyen tehditle örgütlenen sendikalar karşısında gönüllere hitap ederek insan merkezi anlayışla yol alan eğitimin 14 yılında ulaştığı 279bin 772 üye sayısıyla eğitim hizmet kolunda Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu unvanına sahip olan Eğitim Bir-Sen özgür irade ve demokratik seçim sloganıyla 5.nci olağan seçim sürecini başlatmış bulunmaktadır. İlçemizde de 2014 yılında 173 üyeyle ilk defa yetki alan sendikamız seçim heyecanından toplum temsilcilerinin örgütlenmesiyle başlamış bu akşam yapacağımız ilçe teşkilatı seçimi ve ilçe delege seçiminde seçim sürecini ilçe olarak sonlandıracak bundan sonra il şube seçimi ve genel merkez seçimleri için delegelerle katkı sağlayacaktır. Eğitimciler Birliği Sendikası kurulduğu günden bu yana sadece ülke genelinde eğitimcilerin hakkını savunmakla kalmamış dünya üzerinde de Orta Afrika, Bosna’da, Somali’de, Gazze’de, Mısır’da, Doğu Türkistan’da ve daha mazlum halklara yapılan saldırıların olduğu ülkelerde mazlumun yanında ve zalimin karşısında olmuştur.



Yine eğitimciler birliği sendikası ülkemizde darbe döneminden kalma kanun ve yönetmeliklerle yaşanan mağduriyetlerle ilgili taleplerini hep diri kurmuş her platformda dile getirmiştir. 18 Mart 2013 tarihinde alınan kılık kıyafet eylemi ve toplanan 12 milyondan fazla imza ile kamu çalışanları ve üniversite öğrencileriyle ilgili mücadelesinden de sonuç almıştır. İmam Hatip Liseleri İmam Hatip Ortaokulları dışında okullarda hala geçerli olan başı açık kıyafet yönetmeliğini her platformda dile getirmiş ve bu mücadeleden de sonuç almayı başarmıştır” dedi. Konuşmaların ardından üyeler yeni yönetimi belirlemek için sandık başına gitti.





Tek listenin girdiği seçim sonucunda İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü’nde görevli Mesut Şeker tekrar Eğitim Bir-Sen Tosya Şube Başkanı olurken Mehdi Toğrul İlçe Sekreteri, İsmail Sabuncu Mali Sekreter, Abdullah Tok Teşkilatlanma Sekreteri, Murat Dilek Basın Yayın Sekreteri, Metin Döğücü Eğitim Sekreteri, Mehmet Büyükyağcı Sosyal İşler Sekreteri olarak seçildi. Seçimde toplam 15 üye de Kastamonu Şubesi seçimlerinde oy kullanmak için delege seçildi.













EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ SENDİKASI KASTAMONU ŞUBESİ TOSYA İLÇE TEMSİLCİLİĞİ DELEGE SEÇİLEN ADAYLARIN İSİM LİSTESİ

1. Metin ANBARCI                                                             

2. Mehmet BÜYÜKYAĞCI                                          

3. Efgan DAĞLI                                                                         

4. Zeynal DOST                                                                                

5. Metin DÖĞÜCÜ                                                                     

6. Mahmut ERTÜRK                                                               

7. Mustafa KARSLI                                                                                      

8 Mahmut Sami OTLU

9 Selim ÖNEN

10 Tarkan PALA

11 İsmail SABUNCU

12 Mesut ŞEKER

13 Mehdi TOĞRUL

14 Abdullah TOK

15 Ahmet UÇAK


Editör: TE Bilisim