Özel Bilgi Dershanesi Kurucusu Levent ÇAĞLAR , SBS yerleştirme sonuçları hakkında şu bilgileri verdi: "  SBS Tosya birincimiz Mahinur YAYAN Kastamonu Fen Lisesi'ni kazandı.Kurumumuzda ilk on sırayı paylaşan öğrencilerimizin 10 tanesi de fen liselerine yerleştirdik. Genel olarak 2013 SBS Yerleştirme sonuçlarımıza baktığımızda şu sonuç ortaya çıktı.

10 Fen Lisesi , 28 Anadolu Öğretmen Lisesi , 39 Anadolu Lisesi, 21 Sağlık Meslek. Lisesi ve 9 İmam Hatip lisesi olmak üzere toplam 107 öğrencimizi okullara yerleştirmiş olduk.Sadece 1 öğrencimiz açıkta kaldı.


Böylelikle yalnız bireysel başarıda değil kitlesel başarıda da farkımız ortaya çıkmış oldu. Sonuçlarımızın kahramanları olan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Bu başarıya her şeyden önce değişen sisteme ayak uydurarak ulaştık. Rehberlik servisimiz ve öğretmenlerimiz öğrencilerle ilgili karşılıklı bilgi paylaşımında bulundu. Yılda 3 kez veli toplantıları düzenledik.Sınav ve ders verilerimizi anında telefonla velilerimizle paylaştık. Öğrencilerimizi baskıcı bir tutumdan ziyade kontrollü bir yaklaşımla hazırlamaya özen gösterdik. Durum böyle olunca başarımız kaçınılmaz oldu. Şimdi yeni sınav sistemi geliyor. Bilindiği gibi MEB yeni sınav sistemini tartışmaya açtı. Medyada geçen haberlere göre öğrencilerin başarılarının tek bir sınavla değil, farklı derslerden, farklı tarihlerde yapılacak sınavlarla ölçülmesi için model hazırlanıyor. Buna göre sınavlar yine MEB tarafından merkezi sistemle yapılacak. Fakat 6 farklı ders için, 6 farklı tarihte sınavlar gerçekleştirilecek.Biz de bu yeni sistemle beraber dershanecilikte kararlı adımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu başarıyı ve haklı gururu bizlere yaşatan bu başarının gerçek kahramanları olan öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu ve başarmanın gururunu yaşıyorlar. Bizleri de bu gurura ortak ettiller. Bu gururun en büyük sahipleri velilerimize, her fırsatta öğrencilerimizin durumlarını özenle takip eden ve zaman zaman bizlere yol gösteren okul öğretmenlerimize, okul idarelerimize ve okul rehberlik servislerimize, Özel Bilgi Dershanesi ailesini oluşturan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum"

Editör: TE Bilisim