HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil son günlerde yerel basında ve sosyal medyada tartışma konusu olan Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişçi’nin gündeme getirdiği Tosya Yem ve Gıda Sanayi A.Ş (TOSTAŞ) arazisinin alımı konusunda yaşanan tartışmalara son noktayı koydu.

Başkan Volkan Kavaklıgil 19 Eylül Gaziler günü programı sonrasında www.tosyahaberleri.com haber sitemize yaptığı özel açıklamada ‘’ Araştırmacı bir haber sitesi olarak Tosya Yem ve Gıda Sanayi A.Ş (TOSTAŞ) Arazisinin alımı konusunu ve ilçe başkanları arasında yaşanan tartışmaları ilçe gündeminde tutarak ilçedeki siyasetin yatırımlar konusunda kimin haklı kimin haksız olduğunu ortaya koydunuz.Sizleri bu konunun üzerinde tarafsız bir şekilde duruşunuzdan dolayı tebrik ediyorum.

Tosya Gençlik ve Spor Kulübü'nden Gurur Verici Başarı Tosya Gençlik ve Spor Kulübü'nden Gurur Verici Başarı

Şimdi gelelim siyasetçiler arasında yaşanan tartışmamın ana konusuna. Milliyetçi Hareket Partisi Tosya ilçe başkanı Suat Bazlamaçcı katılmış olduğu bir programda Tosya Belediyesinin 4.5 yılda yapmış olduğu hizmetleri sayarken geçtiğimiz yıl Tosya’ya kazandırılacak olan 1.200 seyirci kapasiteli spor salonunun inşa edileceği TOSTAŞ arazisinin, İl Özel İdaresi’nde bulunan hisseleri noter huzurunda Tosya Belediye Başkanlığı’na satıldığını ve Tosya Belediyesinin yıllar sonra satan değil alan bir belediye olduğunu ifade etti. Tabi bu açıklamaları yaparken Belediye hizmetlerinin maddi rakamları ve detayı konusunda fazla bir bilgiye sahip olmadığını da açıkça söyladi.

PROGRAMI SABOTE ETTİ

 MHP ilçe başkanı açıklamalarına devam ederken AK Parti ilçe başkanı Hasan Mete Dikişçi programı sabote etmek istercesine hatta kendi vermiş olduğu bilgilerin eksik olabileceğini de itiraf ederek böyle bir arazi alımı yok sadece şirketin hisselerinin alımı var.Bu şirketin yüzde 1 hissesi vatandaşın. Hissesi olan vatandaşların rızası olmadan belediye oraya yatırım ve hizmet yapamaz mış gibi aslı astarı olmayan bir açıklama yaptı. AK Parti ilçe başkanı ilçeye yapılacak dev bir yatırımdan neden bu kadar rahatsız oluyor anlam verebilmiş değilim.

BELEDİYEMİZ ÜRETKEN BİR HİZMET ANLAYIŞI İLE HAREKET EDİYOR

Belediyemiz MHP ilçe başkanımızın dediği gibi yıllar sonra satan değil alan bir belediyecilik anlayışı ile dev bir projenin ilk ayağı olan şirketin ve şirketin üzerinde kayıtlı olan arazi ve demirbaşların alımın gerçekleştiriyor. Bu Hasan başkanı neden bu kadar rahatsız ediyor. Üretken belediyeci anlayışı ile hizmete başladığımız 4,5 yıl içinde Tosya halkına ve gençliğine daha iyi hizmet verebilmek için çalışırken bizler TOSTAŞ da hissesi olan vatandaşımızı neden mağdur edecek bir durumda olabiliriz.

BASIN MENSUPLARINI YANDAŞ MEDYA DEMESİ ÇOK TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA

Sözlerimin başında ifade ettiğim gibi zamanlaması çok manidar olan bir dönemde ilçe başkanı böyle bir açıklama yaparak ilçede yaşanan siyasi gelişmelerin dikkatini başka bir tarafa çekiyor. Sizlerin aracılığı ile tekrar ifade etmek istiyorum. Tosya Belediye Başkanı olarak TOSTAŞ da hissesi olan hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz ve de ilçemiz gençliğine hizmet verecek dev spor kompleks tesisi ilçemize kazandıracağız. Bu yarımın ve hizmetin ilçemize gelmesine hiçbir siyasi ihtiras sahibi şahıslar engel olamayacak. Son olarak şunuda açıklamak isterim Tosya Belediye Başkanı ve aynı zamanda Meclisi başkanı olarak hiçbir gazeteci arkadaşımızı meclis toplantısına davet etmedik.Meclis toplantılarını takip etmek isteyen tüm basın mensubu arkadaşlarımız toplantımıza katılabilir.Hasan Başkan ssoyal medya üzerinden yayınladığı videoda toplantıyı takip eden gazeteci arkadaşlarımızı yandaş medya olarak suçladı.O zaman o iki gazeteci arkadaşımız MHP’nin yandaş medyası ise diğer arkadaşlarımız  başka bir siyesinin yandaş medyasımı oluyor.Yapmış olduğu bu talihsiz açıklama ilçemizdeki bütün basın mensubu arkadaşımızı töhmet altında bırakmış oluyor. Kendisini bu konuda kınıyorum’’ dedi.

Editör: TE Bilisim