SEDAT AGACIKOĞLU
KASTAMONU(İHA) – Kastamonu’nun Tosya İlçesinde 28.06.2015 tarihinde içinde 165.000,00 TL bulunan çantayı bulan Erkan Eroğlu isimli vatandaş parayı sahibine teslim etti.

Edinilen bilgilere göre 28.06.2016 Pazar akşamı Erkan Eroğlu isimli vatandaş iftar vaktine sayılı dakikalar kala Garanti Bankası önünde bulduğu çantayı açması ile kısa süreli şok yaşadı. Çantanın içinde yüklü miktarda gördüğü para karşısında ne yapacağını şaşıran Erkan Eroğlu daha sonra yaşadıklarının şöyle anlatı ‘’ İftar saatine yaklaşık 15-20 dakika kalmışdı. Eve gitmek için hızlı adımlarla ilerlerken Garanti Bankasının önüne geldiğimde yerde bir çanta olduğunu fark ettim. Daha sonra çantayı alıp içini açtığımda yüklü miktarda para gördüm. İlk önce ne yapacağımı şaşırdım paranın yanında banka dekontları ve kartvizit vardı.

İLK ÖNCE PARANIN SAHİBİNİ ARADIM

''Kısa süreli bir tereddüt yaşasamda ilk önce kartvizit sahibini aramak aklıma geldi.Telefon ettiğim kişi benden bulunduğum yeri sordu.Bende kendisine Garanti bankasının önünde olduğumu ve kendisini beklediğimi söyledim.5 dakika sonra çanta sahibi alel acele geldi ve çantayı açarak parayı saydı.Paranın tam tamına  165.000,00 TL olduğunu söyleyerek  İftara geç kaldığını ve evlerinde misafir olduğunu gitmesi gerektiğini ifade etti ve arabasına bindi ve hızla uzaklaştı.Ben ilk önce bu olayı garibsedim fakat iftar vaktinin yaklaştığını ve misafirlerinin olduğunu düşünerek gitmesini normal karşıladım.Ben bu parayı o arkadaşımıza iade eder iken hiç bir beklenti içinde olmadım.Çünkü bu benim için bir insanlık vazifesi olarak düşündüm.Evet belki ihtiyaçım olabilirdi ancak bu para benim için alınteri olmayan haram para olurdu.''dedi.

http://www.tosyahaberleri.com/ haber sitesi olarak kendisinin yapmış olduğu bu örnek davranışı takdirle karşılatığımızı ifade ederek para sahibi ile kendisinin bir fotografını almak istedik.Fakat Parayı bulan Erkan Eroğlu bunun yanlış anlaşılmalara sebep olur diyerek bu talebimizi kabul etmedi.

Editör: TE Bilisim