Kargı'ya bağlı Yeşilköy’de çıkan yangında iki ev ve bir samanlık yanarak kül oldu.

İddialara göre, akşam saatlerinde Yeşilköy'de İsmail İpkırmaz'a ait evin bahçesinde bulunan samanlıktaki balyalara elektrik tellerinin çarpması sonucu samanlık alev aldı. Samanların alev almasıyla bir anda büyüyen yangın İpkırmaz ailesinin evine sıçradı. Bu sırada evde olan İpkırmaz ailesi yangının farkına dahi varmadı. Samanlık ve evden alevlerin yükseldiğini gören komşuları haber verdikleri İpkırmaz ailesini evden son anda çıkarttılar.

İpkırmaz'a ait 2 katlı ahşap evin tamamını saran alevler bu kez evin yan tarafta bulunan İsmail İpkırmaz'ın ablası Şehri İpkırmaz'a ait eve de sıçradı.

İtfaiye ekiplerini arayan köylüler yardım istedi. İhbar üzerine köye Kargı'nın yanı sıra Osmancık, Hacıhamza ve Orman Müdürlüğü ile Kastamonu'nun Tosya ilçesinden çok sayıda itfaiye sevk edildi. Köy halkının da kovalarla müdahale ettiği yangın yaklaşık 1 saatte güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü. Köylülerin olası bir facianın önüne geçtiği yangında iki ev ve bir samanlık tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Komşuları İpkırmaz ailesine ait evin 30 yıl önce yine bir yangında kullanılamaz hale geldiğini belirttiler.


 

USLU, KAYMAKAM ERDOĞAN'I ARAYARAK YANGIN HAKKINDA BİLGİ ALDI

Yangının duyulmasının ardından İlçe Kaymakamı Ali Erdoğan ve İlçe Garnizon Komutanı J. Üst. Süleyman Erden köye gelerek incelemelerde bulundu. Ak Parti Çorum milletvekili ve Tbmm İdare Amiri Salim Uslu da, ilçe kaymakamı Ali Erdoğan ve Ak Parti İlçe Başkanı Şaban Kösedağ'ı telefonla aradı, yangında hakkında bilgi alarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Milletvekili Uslu, Osmancık'tan bugün teknik bir heyetin köyde inceleme yapacağını ve neler yapılacağına dair bir değerlendirmede bulunacağını söyledi. Kış mevsimi öncesi yaşanan olayın üzüntü verici olduğunu dile getiren Milletvekili Uslu, tek tesellilerinin yangında herhangi bir can kaybının olmaması olduğunu belirtti.

İtfaiye ekiplerinin anında olay yerine ulaşarak yangının diğer evlere sıçraması önlediğinin altını çizen Uslu, yangında evlerini kaybeden ailelerin mağdur olamaması için ne gerekiyorsa yapılacağını sözlerine ekledi.

Jandarma'nın yangınla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.


 

Haber ve Kamera: Ozan Acar - İhlas Haber Ajansı(İHA) KARGI

Editör: TE Bilisim