Kastamonu’da meydana gelen trafik kazasında gece geç saatlerde eğlendikten sonra eve dönmek isteyen gençlerin, alkolün etkisiyle yoldan çıkarak uçuruma yuvarlandı. 1 kişinin öldüğü 2 kişinin de yaralandığı kaza sonrası sağlık ekipleri, emniyet güçleri ve AFAD kurtarma ekipleri, sıkışan yaralılarla ölen bir kişiyi güçlükle uçurumdan yola çıkartabildi.

Edinilen bilgiye göre, kaza Kastamonu’nun Kırkçeşme Mahallesi Ahmet dede Mezarlığı yakınında meydana geldi. Şerafettin Kuru (39) yönetimindeki 37 PT 925 plakalı otomobil, sürücüsünün aşırı alkollü olması nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek, 100 metrelik uçuruma yuvarlandı.

Bir müddet sonra kazayı görenler önce sağlık ekiplerini ardından emniyet güçlerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ve emniyet güçleri, ilk önce çevreye savrulan yaralıları aradı. Otomobilde üç kişinin bulunduğunu tespit eden sağlık ekipleri, kazada ağır yaralanan ve sürücü Şerafettin Kuru’yu sedyeye koyarak uçurumdan güçlükle çıkardı. Ardından diğer yaralı Erkan İnceoğlu’nu (25) uçurumdan çıkartarak Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesine götürdü.

Otomobilde yolcu olarak bulunan 24 yaşındaki Adem Keşkek ise, sağlık ekipleri tarafından kontrol edildi. Adem Keşkek’in öldüğünü belirleyen sağlık ekipleri, ardından olay yerinde ayrıldı. Emniyet güçleri de, ters duran otomobili elleriyle çevirerek düzeltti. Daha sonra Olay Yeri İnceleme ekipleri, olay yerine gelerek inceleme yaptı. Son olarak Kastamonu Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, cesedi torbaya koyarak cenaze aracına götürdü. Adem Keşkek’in cesedi, Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olay yerinde ve otomobilde çok sayıda bira şişesi bulunurken, Şerafettin Kuru’nun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Öte yandan, kazada hayatını kaybeden Adem Keşkek’in Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü emrinde yangın işçisi olarak çalıştığı ve eğlenmek için arkadaşlarıyla birlikte gezintiye çıktığı öğrenildi.

Vedat İKİZOĞLU / Sözcü Gazetesi

Editör: TE Bilisim