Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu yargılanan Sinan Y(24), öldürülen Ali Kuruoğlu'nun(60) yakınları ve tarafların  avukatları katıldı.

Görülen Duruşmada, savunma için söz alan zanlı Sinan Y,04.06.2012 tarihinde  eskiden  aralarında dava olduğunu, bu yüzden Ali Kuruoğlu'yu ikna etmek için evine gittiğini belirtti.
Sinan Y, Kuruoğlu'nun evine kendi rızasıyla gittiğini belirterek, ''Evine gittiğim sırada, kendisine karşı bir hata ettiğimi, davadan vazgeçmesini istedim. Kendisi de 'tamam' demişti'' şeklinde konuştu.

Daha sonra aramızda söz kavgası oldu ve bende iki defa kafasına vurdum .Yere düştü bir an panikledim Pencereden dışarı baktığımda  komşuları gördüm. Kuruoğlu'nu polislerin görmemesi için banyoya taşıdım. Elimi yüzümü yıkadıktan sonra Kuruoğlu'nun çantasını alıp, pencereden atlayarak kaçtım.''




Mahkeme  sanık Sinan Y'nin daha önce verdiği ifadeler doğrultusunda, çelişkilerin olduğuna dikkate alarak 0, ''Kasten Adam öldürme'', ''kişinin ölmesinden '' hırsızlık'' suçlarından müebbet hapis ve 3 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.


Editör: TE Bilisim