SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) – Kastamonu'nun Tosya İlçesinde D-100 karayolu üzerinde bulunan Çorum kavşağında yol çalışmaları nedeni ile yolun tek şerit olarak trafiğe açılmasına Meslek Yüksek Okul öğrencileri tepki gösterdi.

 

Tosya’da sürekli trafik kazasının yaşandığı ve son olarak 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan kaza sonrası Türkiye’nin 3.büyük kavşağının yapım işi hızlandı. Kavşak çalışmalarının daha hızlı yapılması için Karayolları D-100 araç trafiğini tek yönlü olarak kullanıma açtı. Tek yön olarak trafiğe açılan D-100 karayolunda araç yoğunluğunun artması ve özellikle yüksekokul giden öğrencilerin karşıdan karşıya geçişlerinde tehlike yaşamasına neden oldu. Trafiğin tek yön olarak kapatılmasına tepki gösteren öğrenciler yolu trafiğe kapattı.

Olay, Dün gece meslek yüksek okulu 2.eğitim gören öğrencilerin trafikte yaşanan sıkıntıya tepki göstermek için gece saat 22:00 sıralarında yolu trafiğe kapattılar. D-100’de yaşanan uzun araç kuyruğu karşısında İlçe emniyet müdürü öğrencilerle görüşerek yolun trafiğe açılması konusunda öğrencileri ikna etti.

Öğrenciler İlçe Emniyet müdürü ile yapılan görüşme sonrasında gerekli düzenlemelerin yapılacağına inandıkları için eyleme son verildi. 

Editör: TE Bilisim