Kastamonu’nun Tosya İlçesi’nde yaşanan Telefonla dolandırıcılık olayında S.K isimli vatandaşın 25.000 TL si dolandırıcıların hesabına geçti.

 Telefonla dolandırıcılık yapanlar her gün yeni bir yönteme başvuruyor. Tosya’da yapılan yeni dolandırıcılık adeta bu işte dolandırıcıların çığırından çıktığının bir delili oldu. Onca uyarı ve ikaza rağmen vatandaş dolandırılmaya, işgüzarlar ise dolandırmaya devam ediyor.

Son olarak Tosya ilçesinde yaşanan telefonla dolandırıcılık olayı adeta bu işte bir çığır açtı. Tosya’da ikamet eden S.K isimli vatandaşı arayan dolandırıcılar aynı anda S.K isimli vatandaşın evini de arayarak telefonda konferans görüşmesine geçmişler. Kendilerine polis ve jandarma olarak tanıtan bu kişiler S.K isimli vatandaşa konferans konuşmasından eşinin sesini dinleterek eşinin teröristlerin elinde olduğunu ve kurtarılması için  25.000 TL acil olarak para göndermesini istemişler.
Eşinin kurtarılması için panik yaşayan S.K hemen dolandırıcıların istediği rakamı banka kanalı ile havale yapmış ve dolandırıcıların yeni talimatlarını beklemeye başlamış. Dolandırıcılar paranın yetersiz kaldığını ve hemen arabasını satarak para göndermesini istemişler. S.K’nin panik durumundan şüphelenen oğlu ve vatandaşlar durumu emniyet güçlerine bildirmesi sonucu dolandırıcılar telefonu kapatarak izlerini kaybettirdiler.

Emniyet yetkilileri Onca uyarıya rağmen halen çok iyi eğitimli tüketicilerin dahi dolandırıcıların tuzağına düştüğünü ve vatandaşların bu konuda daha dikkatli olmalarını istediler.


Editör: TE Bilisim