Hırsızlık olayı Tosya ilçesine bağlı Bürnük Köyü’nde meydana geldi.

 Edinilen bilgiye göre 15 .Mayıs.2013 tarihinde köye satıcı olarak gelen kişiler kapı kapı dolaşarak ellerindeki ürünleri satmak istedi.

Satıcılar, bir yandan satış yapmak isterken diğer taraftan da fal baktıklarını ve isteyenlerin falına bakabileceklerini söylediler.  O.K. (68) isimli şahsın kapısına gelen satıcılar çeyiz ürünleri sattıklarını söylediler.  

Aileden herhangi bir ürün satın alınmak istenmemesi üzerine satıcılar fal bakmak istediklerini söyleyerek aile bireylerini fal bakmak için ikna ettiler.

Fal bakmak için belirli sayıda altın veya ziynet eşyası olması gerektiğini söyleyen satıcılar ailenin altın veya ziynet eşyasının olmadığının söylenilmesi üzerine komşulardan fal bakmak için ödünç almaları konusunda ikna ederek komşulardan gerekli altın ve ziynet eşyasını temin ettirdiler.  



Getirilen altın ve ziynet eşyalarını alan satıcılar fal bakmak amacıyla bir süre aile bireylerini oyaladıktan sonra içinde çok sayıda çeyrek altın, yarımlık  altın ve çok sayıda bileziğin olduğu ziynet eşyalarını alarak kayıplara karıştı.

Şahısların gitmesinin ardından dolandırıldıklarını anlayan O.K. ve aile bireyleri durumu Jandarmaya haber verdi.

Olay yerine gelen Jandarma ekipleri O.K. tarafından kendilerini dolandırdıkları iddia ettikleri kişi yada kişileri yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı. 

Editör: TE Bilisim