Vatandaşlara kendilerini savcı, hakim ya da MİT görevlisi olarak tanıtan dolandırıcıların bu sefer ki kurbanları Tosya’nın tanınan simalarından banka emeklisi Ali Elmacı oldu.

Yaklaşık 1 hafta önce meydana gelen dolandırıcılık olayında Telefonla Ali Elmacı’yı arayan kimliği belirsiz kişiler kendilerini farklı resmi kimlikte tanıtarak ilk etapta  600 TL sini aldılar.Tosya’dan acil olarak Kastamonu’ya kadar gitmesini isteyen vede bunda başarılı olan dolandırıcılar Ali Elmacı’nın  Kastamonu’da banka önünde ki panik halinde davrandığını  gören duyarlı vatandaşların olayı polise bildirmesi ile  daha fazla maddi  olarak dolandırılmadan durduruldu.

Yaklaşık 30 yıl bankada çalışan ve emekli olan Ali Elmacı yılların verdiği bankacılık tecrübesine rağmen Telefon dolandırıcılığının kurbanı oldu.


Ali Elmacı başına gelen bu ilginç dolandırıcılık olayını www.tosyahaberleri.com ‘a anlatır iken bile o anı ve dakikaları yaşadı .Ali Elmacı  vatandaşlarımıza seslenerek ev ve işyeri telefonlarına gelen bu şekilde telefonlara karşı duyarlı olmalarını isteyerek böyle bir olayla karşılaştıklarında hemen emniyet güçlerine gitmelerini istedi.

 

Sedat Ağacıkoğlu (AHT)

Editör: TE Bilisim