HABER : SEDAT AĞACIKOĞLU 

   KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde evleri yanan ve kış günü kardeşleri ve annesi ile sokakta kalan Elif’in 'Kitaplarım yandı, okumak istiyorum' diye yalvarması annesi ve komşularını duygulandırdı.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde akşam saatlerinde belirlenemeyen bir sebepten dolayı kirada oturdukları evleri yanan 4 kişilik aile, kış günü evsiz kaldı. Bir anne ve üç çocuğu ile kirada oturduğu ahşap sobalı ev çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale gelirken, yardımlarla geçinen aile sokakta kaldı. Evlerinde bulunan ve zor güç aldıkları bütün eşyaları yanan aile, yanan eşyalarının arasında gözyaşı döktü.

Durumlarının zor olduğunu ve eşinden ayrılmak zorunda kaldığımı söyleyen anne Necibe Cebecioğlu, olayı anlattı, " Fazla bir yakacağımız olmadığı için mutfakta hem yemek yiyor hem de diğer odalar kış günü çok soğuk olduğu için mutfakta oturuyor ve yatıyor idik. Akşam saatlerine doğru elektrik fişlerinin olduğu yerden aniden alev çıktı. Bir anda ne yapacağımı şaşırdım. Söndürmeye çalıştım fakat alevler bir anda mutfak tezgâhının perdesine tutuşturdu. Çocuklarımı alarak dışarı kaçtım " dedi.

Hayırseverlerden yardım isteyen Necibe Cebecioğlu, "Ben Allah rızası için yardım istiyorum. 3 tane çocuğum ile kış günü sokakta kaldım.2 gecedir komşularda kalıyorum. Mutfağımız ve komşuların yardımı ile evimde bulunan eşyalarım hep yandı. Tutacak hiçbir şeyimiz kalmadı. Oturacak yerimiz yok. Üstümüzde bir şeyimiz yok. Bir eşyamız ve yatacak yerimiz kalmadı. Biz nerede kalacağız? Devletimizden ve hayırseverlerden yardım istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Evleri yanan ve kış günü sokakta kalan Necibe Cebecioğlu ve çocuklarını evinde misafir eden komşuları Hanife Demircioğlu ise, mağdur duruma düşen komşularını evimde misafir ediyorum diyerek, " Bu çocuklara yardım yapılsın ne olur. Kaç gündür aç ve açıkta kaldılar. Devletimizden ve Hayırseverler bu çocuklara sahip çıksın. Bunlar ne yapsınlar şimdi Allah Rızası için yardım edilsin. Ne evleri nede eşyaları giyecek elbiseleri bile kalmadı’’ diye konuştu.

 

"BEN OKUMAK İSTİYORUM, AMA KİTAPLARIM HEP YANDI"

2 Kardeşi ve annesi ile sokakta kalan Elif evlerinde çıkan yangın sonrası geriye kalan yanan kitaplarına bakarak ben ne yapacağım şimdi? Diyen Elif Cebecioğlu ‘’  Okuluma da gidemiyorum Kaymakam amcaya gittim bize yardım etti fakat evimiz yok geceleri çok soğuk oluyor. Ben okuyup Doktor, öğretmen olmak istiyorum. Allah Rızası için bize yardım edin’ ’dedi.

  (SDA-



















Editör: TE Bilisim