SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) –Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı Dağçatağı köyünde çıkan yangında, 5 ev 5 samanlık tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, 5 evde de hasar meydana geldi.

Alevler arasında kalan evlere ilk müdahale köylüler tarafından, kovalar ile taşınan suyla yapıldı. Tosya ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Dağçatağı köyünde, gece yarısı terkedilmiş bir evin samanlığında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Evlerin bitişik olması sebebiyle kısa sürede büyüyerek diğer evlere de sıçrayan alevler yaklaşık 4 saat süren yangına dönüştü. Köyü saran alevler karşısında paniğe kapılan vatandaşlar, yangına taşıdıkları su kovaları ile müdahale etti. Durumun jandarmaya bildirilmesi üzerine Tosya Belediyesi'nden 4 itfaiye aracı ve Tosya Orman işletmesine ait 3 su tankerleri ve yangın söndürme aracı ile 13 itfaiye personeli tarafından müdahale edildi. Yaklaşık 4 saat süren yangın ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alınırken, yangında can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

Çıkan yangında Mehdi Çalışkan, Cahit Çalışkan, Satılmış Çalışkan, Bayram Hakçı ve Ali Hakçıya ait evler tamamen yandı. Ayrıca yangında samanlıkta bulunan 2 tarım makinesi tamamen yandı.

 

Yangının çıkış sebebi araştırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: TE Bilisim