HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

  KAMERA: SEDAT AĞACIKOĞLU 

  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde ‘Bu Kadar da Olmaz’ dedirten hırsızlık olayı yaşandı.

Edinilen bilgilere göre ilçe merkezinde bulunan 2 adet telefon bayisine gece yarısı kapıyı zorla açarak giren hırsızlar, yaklaşık 20-30 adet telefonu ve içeride bulunan Dizüstü bilgisayarı,4 adet tableti çalarak kayıplara karıştı. Hırsızlar aynı zamanda İlçenin en işlek caddesinde bulunan 3 marketten de onlarca karton sigara ve para çalan hırsızlar Altınel Kuyumcu dükkânına girerek içeriden gümüş ve altın çaltı.

Hırsızlar son olarak ilçeyi terk ederken 2 adet mobilyacı dükkânına girerek kasada bulunan parayı çalarak kayıplara karıştı.

 

İş yeri sahiplerinin polis merkeziyle olan yakınlıklarına ve ilçede merkezi bir noktada işyerlerinin olmasına dayanarak ‘Burası hırsızlık yapılacak en son yerdir’ dediği hırsızlık vakası Tosya ilçesinde yaşandı. Yemeniciler caddesi üzerinde bulunan Hasan Ağacıkoğlu ve Fatih Cingöz'e ait telefon bayisi dükkânlara gece saat 02.00 civarlarında kapıyı levye ve demir kesme aletleri ile zorla açarak giren kimliği belirsiz 3 kişi, yaklaşık 20-30 bin lira değerinde cep telefonunu alarak kaçtı. Çevredeki güvenlik kamera kayıtlarına göre Opel Marka bir otomobil ile keşif için birkaç kez iş yerinin önüne gelip gittikleri anlaşılan şahıslar, zorla açtıkları 2 dükkanın kapısından içeri giriyor. Yaklaşık 3-5 dakika içeride kalan hırsızlar, bir çantaya doldurdukları telefonlarla hızla olayın yerinden kaçıyor. Fatih Cingöz’e ait işyerinin alarmının çalması ile panik yaşayan hırsızlar olay yerinden geldikleri otomobil ile kaçtılar.Telefon bayisini soyan hırsızlar aynı zamanda ilçe merkezde bulunan 3 markete girerek içeride bulunan çok sayıda sigarayı çaldıkları da ortaya çıktı

 

Soyulan iş yerinin hemen karşısında polis karakolunun bulunduğunu söyleyen Fatih Cingöz'ün babası yaptığı açıklamada'' buna rağmen soygun olayının gerçekleşmesine şaşırdıklarını söyledi. Karakol ile işyeri arasında görüntüyü kesecek bir engelin de bulunmadığını ifade etti.''

 

Olayı aydınlatmak için çevredeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, 3 kişi oldukları anlaşılan hırsızların peşine düştü. Polis, olayı gerçekleştiren şahısları bulmak için yoğun şekilde çalışıyor.

Editör: TE Bilisim