Tosya’ya yerleştikten sonra bir süre sonra halkın güvenini Kastamonu’nun Tosya ilçesine yerleştikten sonra hayvan alım satım işleri yapan F.C. isimli bir şahıs, bazı hayvan sahiplerinden 200 bin TL civarında para aldıktan sonra kayıplara karıştı.

Konuyla ilgili edinilen bilgilere göre, 6 ay önde Tosya ilçesine yerleşen F.C. ve ailesi, ilk olarak mahalle sakinlerinin ve esnafın güvenini kazandı. Daha sonra bir bağ evi kiralayan aile, besicilik yapmak üzere çevresine burayı satın aldığını duyurdu. Bir süre sonra F.C., Tosya’da hayvan pazarında nakit para karşılığında hayvan alımı yaptı.




Burada besicilik yapan tüccarların da güvenini kazanan F.C., ardından ticaretini geliştirerek büyükbaş hayvan almaya başladı. Yaklaşık 3 ay hayvan ticaretiyle uğraşan F.C., son olarak R.A ve M.C.’den 200 bin TL civarı para karşılığı büyükbaş hayvan satın aldı. Tüccarlara, aldığı büyükbaş hayvanları Çorum’un Osmancık ilçesinde keseceğini belirterek, ödemesine ise 1 hafta sonra yapacağı sözünü verdi. Tüccarlar R.A ve M.C., birkaç gün geçtikten sonra F.C.’yi aramak istedi. Fakat tüm aramalara rağmen F.C.’nin izine rastlayamadı.

Dolandırıldıklarını anlayan mağdur tüccarlar, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek 'F.C.' olarak tanıdıkları kişiden şikayetçi oldular. Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Sedat AGACIKOĞLU / İHA

Editör: TE Bilisim