Ciğerimiz Yanıyor : Tosya Özboyu köyü etrafında bulanan Ormanlık alan çayır çayır Yanıyor.

www.tosyahaberleri.com
haber sitesi ve DHA Muhabiri Alaattin Keşoğlu'nun olay yerinden bildirdiği son dakika haberde Yangın kontrol altına alınamadığı ve hızlı bir şekilde genişlediği Köylü vatandaşlarımızın yangına kazma ve kürekle müdahele etmeye çalıştıklarını  kimi zaman yangının büyüklüğünün  iki apartman boyunu geçtiğini bildirdi.

Son Gelişmeler //

Tosya Özboyu Köyü Gaşarman mevkii ve Muslu Deresi mevkiilerinde öğleden önce saat 10.30 sularında Köyün üst kısımlarında yangın meydana geldi.  Yangına Tosya Belediyesi İtfaiyesi ve Orman işletmesine ait yangın söndürme araçları müdahele etti. 

Köy halkından alınan bilgiye göre, yangın elektrik telinin kopması ve ağaçlık alana düştükten sonra meydana geldiği idda ediliyor. Bazı vatandaşlar ise en az 2-3 elektrik trafosunun alev alarak patladığını belirttiler.


Güvenlik ve tebdir amaçlı çevredeki elektrik direklerindeki elektrikler kesildi. Köyün tüm hattı kapatılarak olası bir tehlikeye karşı önlem alındı.

Yangın çıkan bölgenin sık orman arazisi ve yollarının oldukça bozuk olmasından dolayı yangın söndürme araçları zaman zaman ormanlık araziye çıkmakta zorlandı.

Orman arazisinin üst kısmında bulunan bölge saat 15.00 sularında halen yanarken, köy halkıda değişik bölgelerde çıkan yangınları söndürmeye çalışsalarda insan gücünün zayıf kaldığı anlarda çaresizce beklemek zorunda kaldılar.

Aynı anda değişik bölgelerde çıkan yangın, köy halkına ve yangın söndürme ekiplerine oldukça zor anlar yaşattı. 

Ormanlık arazinin çeşitli bölgelerinde çıkan yangının köy içerisine girmesini engellemek için, yanan yerlerin önlerindeki yıllanmış çam ağaçları yangını engellemek için kesildi.

Bölgeye gelen kepçeler arazinin düzlük alanlarını düzleyerek yollardaki toprakları kenarlara attılar.

Rüzgarında etkisi ile yeniden alev alanlar yerler vatandaşların yol kenarlarındaki toprakları kürekler ile alevlerin üstüne atarak yangın söndürme çalışmaları saatlerce sürdü.

Henüz resmi olmayan bilgilere göre yaklaşık olarak 35-40 dönümlük bir alan yandı.

Söndürülen yerler adeta korku filmlerindeki gibi korkutucu ve ürpetici bir hale dönüştü. Tosya pazarının olması nedeni ile köyden merkeze gelen vatandaşlar yangını duyar duymaz tüm işlerini yarıda bırakarak köye döndüler.

Su bidonları kazmalar ve kürekleri kapan vatandaşlar yakıcı alevlerin  yoğun duman ve sislerin ortasında yangına müdahele ettiler.

Yangının başladığı bölgeye çıkan köy yollarının oldukça bozuk ve bakımsız olması nedeniyle vatandaşlarda yetkililerden bu konuyla ilgili destek istediler.

Saat 15.00 sularında aşağı alanlarda çıkan alevler yerini yoğun sis kütlesine bırakırken köyün en üst bölgesindeki alanlar halen yanmaya devam ediyordu.

Saat 10.30 dan başlayıp saat 15.00 a kadar devam eden yangın sırasında Yardımcı Helikopterin gelmeyişi köylüler arasında yangın havuzları ne amaçla yapıldı, böyle zamanlarda işe yaramayacaksa bu havuzlar ne zaman işe yaracak diyerek sitemlerini dile getirdiler.

Belediye itfaiye araçları ve Orman işletmesine ait söndürme araçları sürekli su depolayarak üst bölgelere taşımak süretiyle köye yakın alanlardaki yanan kısımları kontrol altına almaya devam etmekteler.

Geçtiğimiz yıl yine Özboyu köyünde 2 samanlık alev alev yanarak kül olmuş ve DHA Muhabiri Alaattin Keşoğlu tarafından çekilen görüntüler  Ulusal TV Ekranlarında yayınlanmıştı.


Yangınla ilgili resim ve videolar servise hazırlanmaktadır. Lütfen haberi takip ediniz.


Editör: TE Bilisim