SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) –Kastamonu’nun Tosya ilçesi Marangozlar Sanayi Sitesinde bir ay içinde 3 yangın olayı meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre son olarak 15 Şubat akşamı Esat Bazlamatcı’ya ait marangozlar sanayi sitesinde gece saat 03:10 sıralarında meydana gelen yangın sonrası marangoz esnafı tedirgin olmaya başladı. İlk Olarak 12.01.2017 tarihinde Mehmeh.C ‘ye ait işyerinde akşam saatlerinde yangın çıktı. Daha sonra 05.02.2017 tarihinde yine akşam saatlerinde Sait Tek’e ait işyerinde yangı vakası gerçekleşti.

Son olarak önceki akşam Esat Bazlamatcı’ya ait işyerinde gece geç saatlerde yangın olayı meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre gece yarısı meydana gelen yangında İtfaiyeni zamanında müdahalesi olası büyük bir facianın önüne geçti.

Görüşlerini aldığımız marangoz vatandaş iddialı bir açıklama yaparak’’Son bir ayda marangozlar sanayi sitesinde meydana gelen her üç yangının ilginç bir ortak noktası var. Yangın vakalarının gece geç saatlerde meydana gelmesi ve de tesadüf eseri yangın ihbarlarının çevresine duyarlı olan üçüncü şahıslar tarafından yapılıyor. Eğer ihbarda bulunan o kişiler olmasa ve de Tosya İtfaiyesi zamanında yangına müdahale etmese çok büyük facialar yaşardık’ ’dedi.

Not: Edinile bilgilere göre Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin'in İlçe Marangozlar Sanayi sitesinde 1 ay içinde meydana gelen yangınlar sonrası bilgi almak ve İtfaiye mensublarının çalışmaları ile ilgili ziyarette bulunaçağı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim