Haber & Foto : Sedat Ağacıkoğlu-Alaattin Keşoğlu

13.10.2011 Perşembe sabahı saat 05,30 sularında Tosya Marangozlar Sitesinde meydana gelen yangında 6  marangoz atölyesi yandı .

Yangında işyeri parkında bulunan 1 ford transit ve 1 adet Renault Toros taksi de yandı.







Yangın da Akif Dağdevren,Murat Şakşak ve Mehmet Ekşi’nin dükkanları yandı.





Aldığımız bilgilere göre yangın ilk önceAkif Dağdevren’in boyama atölyesinden çıktığı ve atölyede bulunan boya ve tiner malzemelerinin alev alması ile yangın bir anda büyüdü ve çevrede bulunan binalara yayıldı.

Yangına ilk önce Tosya itfaiyesi ne bağlı 4 adet itfaiye aracı söndürme çalışmasına katıldı.

Yangının büyümesi ile birlikte Tosya Orman işletmesine ait 2 adet söndürme aracıda yangına müdahale etti.







Yangının başladığı ilk dakikadan itibaren Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz ,Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin,Tosya Jandarma Komutanı Himmet Polat, Tosya İlçe Emniyet Amiri Göksel Aydın ve Tosya Orman İşletme Müdürü Cengiz Dik Yangın söndürme çalışmalarını bizzat yerinde yönetip yangın alanında  gerekli  incelemelerde bulundular.

Yangın söndürme çalışmaları sırasında Kargı Belediyesi İtfaiye aracı ve Ilgaz İtfaiye Aracı da ihtiyaden hazır olarak bulunduruldu.

Ayrıca Tosya İlçe Emniyetine Bağlı Olay Yeri İnceleme Ekibide yangın alanında detaylı incelemeler yaparak yangın tespitinde bulundular.

Yangın ihbarının alınmasından soğutma işlemlerine kadar Tosya Emniyet Birimleri yangın çevresinde geniş güvenlik tedbirlerini aldılar.









 Yangına sabahın ilk saatlerinden itibaren çok sayıda vatandaş yangın alanına gelerek itfaiye ekiplerine yardımcı oldu.



Yangın söndürme çalışmaları sırasında itfaiye ekipleri yoğun duman altında kaldılar.Tosya Devlet Hastanesi Ambulansları olay yerinde hazır bulunarak Dumandan etkilenen itfaiye ekiplerine ilk yardımda bulundular.





Meydana gelen yangın sabahın ilk saatlerinde gün aydınlanması ile birlikte yangının maddi hasarı da ortaya çıktı.

4 Adet Dükkan tamamen yandı 2 adet dükkanda  kısmen yandı yangının maddi hasarının büyük olduğu dükkanların içinde bulunan çok miktarda kereste,sunta,ve boya malzemelerinin tamamen yandığı ortaya çıktı.









Yangının nerden çıktığı ve sebebi hakkında olay yerinde bulunan Polis olay yeri inceleme ekipleri gerekli çalışmaları yapmakta. Olay ile ilgili tahikat devam ediyor.

www.tosyahaberleri .com   


Haberin Tüm Ayrıntıları Fotoğrafları ve Yangın Anı videoları servise hazırlanmaktadır. Gün içerisinde lütfen haberi takip ediniz...
Editör: TE Bilisim