Tosya'da dün gece saat 12:00 sularında  Bağlarbaşı mevkiinde Erol K.'ya ait bir evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen Tosya Belediyesine bağlı  itfaiye ekipleri, yangını çevre evlere sıçramadan kontrol altına aldı.

Yangın çıkan bölgenin aydınlatması olmadığı için karanlık bir ortamda ellerindeki el fenerleri ile yangın söndürmeye çalışan itfaiye ekipleri, daha önceki yangınlarda olduğu gibi bu yangın olayında da tüm gayretleri ile yangını söndürmeye çalıştılar. Havanın karanlık olması ve zaman zaman yoğun duman kütlesininde oluşmasından dolayı zor anlar yaşayan itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldılar ve sonrasında ise yangın soğutma çalışmaları ile yangın tamamen kontrol altına alındı.

Yanan evde yaşlı şahsın kullandığı oksijen tüpü ise, yangın yerinde kısa süreli paniğe sebeb oldu. Yetkililere Yanan evde oksijen tüpünün bulunduğunu söyleyen ev sahibinin uyarısı üzerine itfaiye ekipleri ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mola evin yan camını kırmak süretiyle içerideki oksijen tüpünü dışarı çıkararak, olası bir facia önlenmiş oldu.

Mustafa Mola'nın da yangın yerinde itfaiye ekipleri ile birlikte çalışması ve canını ortaya koyması olay yerinde bulunan vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

Meydana gelen yangında, bir katlı ev kullanılamaz hale gelirken, can kaybının olmaması tek teselli oldu.

Haber & Foto : Alaattin KEŞOĞLU&Sedat







Editör: TE Bilisim