Tosya İlçesinde 112 ambulansı  Trafik kazasında  yaralanan 2 yaşlı çifti almaya gitti ama  geri dönemedi.

Tosya’nın Deringöz Mevkiin meydana gelen trafik kazasında yaralanan  Ali Tiftik (85) ve eşi Ayşe Tiftik (65)çevredekilerin yardımı ile araçtan çıkarılarak 112 Acil servis den ambulans istenmiştir. Olay yerine gelen 37 AE 120 plakalı ambulans hastaları  alıp dönüş hazırlığında iken yol kenarında bulunan çukura  ön lastiklerini düşürmüş  şoför ve sağlık ekibinin uğraşları sonucunda ambulans çukurdan  çıkartılamamıştır. Daha sonra olay yerine çağrılan ikinci ambulans ve polis ekibi ile yaralılar Hastane acil servisine götürülmüşler.

Kaza yerinde bulunan ambulans çıkartılmaya çalışılırken bilinmeyen bir nedenle alev almış araçta bulunan sağlık ekipleri söndürmeye çalışsalar da netice alamayarak Tosya İtfaiyesine haber etmişler kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekibi alevler içinde kalan ambulansı söndürmüşlerdir. Fakat araç tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmiştir.





Olay yerine gelen Hastane başhekim Dr Ahmet Karakuş  ve Hastane müdürü Mustafa Uzbilgin  yangınla ilgili incelemelerde bulunmuşlardır.

Editör: TE Bilisim