.

Hafta sonu Tosya Belediyespor’un sezonun ikinci yarı maçlarının başlayacak olması sebebiyle emniyet güçleri de harekete geçti. 

Özellikle sezonun ilk devresinin son maçında İskilipspor ile oynanan karşılaşmanın bitim düdüğünün ardından yaşanan olaylar sebebiyle emniyet güçleri daha bilinçli ve daha güvenliğin hat safhada olması gerektiği sebebiyle hizmet içi eğitim aldı.

Tosya Emniyet Müdürlüğüne eğitim vermek için Kastamonu’dan çevik kuvvet ekipleri ilçeye geldi

Çevik Kuvvet Şube Müdürü Emniyet Amiri Mesut Şahin nezaretinde verilen eğitim yaklaşık bir saat sürdü.

Polis memurlarına verilen eğitimde kalkan kullanımı, taraftar engelleme, sahaya giren taraftarlar nasıl etkisiz hale getirilir, hakem sahadan nasıl alınır ve nasıl korunur, taş sopa ve kavga gibi olaylara nasıl yaklaşılmalı, polis memuru yetkilerini nereye kadar kullanılmalı gibi konularda bilgiler verildi.

Yapılan eğitim uygulamalı yapılırken güvenliğin hat safhaya kadar çıkarılması için gerekli önlemlerin alınacağı bildirildi.

Tosya Emniyet Müdürü Kaan Yıkılmaz, eğitim ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede; “İl merkezinden gelen şube müdürümüz Çevik Kuvvet Şube Müdürü Emniyet Amiri Mesut Şahin uygulamalı olarak polis memuru arkadaşlarımıza gerekli eğitimi vermektedir.

Toplumsal olaylara özellikle maçlardaki müdahale şeklini gösteriyorlar, daha önce yaptığımız uygulamanın devamı şeklinde ilkini zaten sezon başında yapmıştık.

Şimdi ikincisini veriyoruz. Arkadaşlarımıza almış oldukları eğitimin eksiklerini burada tekrar gözden geçiriyoruz. İnşallah sezonun ikinci yarısında olaysız ve müdahalelere gerek kalmadan iyi bir sezon geçmesini bekliyoruz” dedi.  
Niyazi EMİRMUSTAFA

Editör: TE Bilisim