Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Tosya'da 15.00 sıralarında şiddetli yağmur iler birlikte başlayan fırtına ağaçları devirdi, evlerin çatılarını uçurdu.

Yağmurla birlikte başlayan şiddetli fırtına nedeniyle ilçenin Eceoğlu Mevkii’nde yol kenarında bulunan ağaçlar devrilerek yolu trafiğe kapattı. Kısa süre içinde bölgeye hareket eden belediye ekipleri iş makineleriyle devrilen ağaçları yoldan kaldırarak trafiğe açtı.

Şiddetli fırtına ağaçların yanında elektrik hatlarına ve evlerin çatılarına da zarar verdi. Tosya Devlet Hastanesi bahçesinde bulunan çınar ağacı şiddetli fırtınadan elektrik tellerine devrildi.  Ağacı devrilmesiyle kopan elektrik telleri yere düştü. O anda bahçe boş olması nedeniyle büyük bir faciadan dönüldü.

Şiddetli fırtına evlerin çatılarına da zarar verdi.  Mevlana Camii altında bulunan binanın çatı katı şiddetli fırtınaya dayanamayarak yola uçtu. Fırtına da çatı katında bulunan Yusuf T. İsimli vatandaş çatıyla birlikte yola düşerek yaralandı.

Çevre sakinlerinin haber vermesinin ardından olay yerine gelen 112 ambulansı ile Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yusuf T.  İlk müdahalesinin yapılmasının ardından Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.












Editör: TE Bilisim