İlçede motosiklet sayısının çok olması ve gençlerin trafik kurallarını ihlal ettiği yönünde sürekli şikayet alan İlçe Emniyet Müdürlüğü noktayı koydu. Bundan sonra trafik kuralı ihlali yapan motosikletler trafikten men edilecek.
Motosikletler için ilk uygulamasını yapan Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü dün 12.00-13.00 saatleri arasında Atatürk Caddesi üzerinde motosiklet sürücülerine yönelik trafik uygulaması yapıldı. Gelen motosikletler tek tek durduruldu. Kasksız olan ve eksik evrakı olan, kural ihlali yapan sürücüler hakkında işlem yapıldı.
Çak sayıda motosiklet sürücüsüne cezai işlem yapılırken bir motosiklet çekici yardımı ile otoparka çekilerek trafikten men edildi. 

İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder’in de bizzat katılığı trafik uygulamasında asayiş ekipleri de destek vererek kaçmaya çalışan motosiklet sürücülerini kıskıvrak yakaladı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerinin motosiklet denetimlerini sıklaştırdığı; kasksız, sürücü belgesiz, motosiklet kullanan, aşırı hız yapan sürücülere yapılacak olan cezai işlemin artacağı, trafik kurallarını ihlal eden sürücülerin sürücü belgelerine el konulabileceği ve motosikletlerinin trafikten men edilebileceği bilgisine ulaşıldı.







Editör: TE Bilisim