HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)- Kastamonu’nun Tosya İlçesi D-100 karayolunda önce kamyonun daha sonra otomobilin ineğe çarpması sonucu otomobil sürüsü yaralanırken, yola savrulan inek telef oldu.

Edinilen bilgilere göre, Tosya D-100 karayolunda bir kamyonun çarpması sonucu sol şeride düşen büyükbaş hayvana (İneğe) Samsun tarafından Tosya istikametine seyir halindeki Aykut Ö, idaresindeki 28 ET 197 plakalı otomobil bir anda yola çıkan ineğe çarptı. Çarpmanın etkisiyle sürücü direksiyon hakimiyetini kaybederek yolu sonundaki bariyerlere çarpma ve sürtünme sonucu su kanalına düştü. Kaza sonrası yola savrulan inek telef olurken araç sürücüsü ve içinde yolcu olarak bulunan bir kişi yaralandı. Araç sürücüsüne ve yolcuya ilk müdahale olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Tosya Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaza sonrası olay yerine intikal eden Tosya Bölge Trafik Ekipleri yol güvenliğini sağlayarak kulak küpesinden sahibini tespit ettikleri büyükbaş hayvan sahibi hakkında yasal işlem başlattı.

   (SDA-

Editör: TE Bilisim