Tosya ilçesi Suluca köyünde son bir hafta içinde meydana gelen trafik kazaları sonrasında köy halkı cuma namazı sonrası D-100 karayolunu çift taraflı olarak trafiğe kapattı. Yaklaşık 1 saat süren yol kapatma eylemi sonrası D-100 karayolunda uzun araç trafiği oluştu. Köylüler son bir haftada yaşanan trafik kazaları sonrasında köy muhtarı aracılığı ile defalarca karayolu yetkililerine müracaat ettiklerini fakat bu güne kadar bir sonuç alamadıklarını söylediler.

Köy muhtarı Recep Kırbaç, "D-100 karayolu köyün içinden geçiyor ve son günlerde yol çalışmaları nedeni ile köy içinde ve köye yakın yerlerde sürekli trafik kazası yaşanıyor. Son olarak köy içinde yaşanan Trafik kazasında 1,5 yaşında çocuk öldü. Yaşanan facia o kadar büyük oldu ki eğer kaza sabah saatlerinde değil de öğlen saatlerinde meydana gelmiş olsa idi ölü ve yaralı çok olurdu. Biz yaşanan bu sıkıntılı durumu Karayolları yetkililerine ilettik fakat bir sonuç alamadık” dedi.

Suluca köylülerinin D-100 karayolunu trafiğe kapatmaları sonrası olay yerine çok sayıda jandarma sevk edildi. Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır olay yerine gelerek köy sakinleri ile durum hakkında değerlendirme yaptı ve yolun açılmasını istedi. Yol kapatmanın bir çözüm olmadığını bu durumdan şu an trafikte bulunan vatandaşların mağdur olduğunu söyledi.
Köy sakinleri kaymakamdan yol ile ilgili sorunlarına bir çözüm bulunulması talebinde bulunarak yolu açtılar.

Editör: TE Bilisim