İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi Şehit Teğmen Şalçı Caddesin'de Sadık Besli'ye ait olan tek katlı ahşap evde bugün saat 13,20 sıralarında  nedeni bilinmeyen bir sebebten dolayı yangın meydana geldi.



Mahalle sakinleri '' Yıllardır evde kimsenin durmadığını bu baraka evde özellikle son bir yıldır geceleri sarhoşların kaldığı gündüzleri ise okullarından kaçamak yapan öğrencilerin uğrak yeri olduğunu defalarca öğrencileri kovduklarını ve yangından 10 dakika önce öğrencilerin barakadan çıktıklarını gördüklerini söylediler'' ...



Mahallede korku ve heyecana neden olan yangında Tosya itfaiyesinin zamanında müdahele etmesi can kaybı olmadan ve çevre evlere sıçramadan söndürülmesi tek teselli oldu...



Tosya Belediyesi itfaiye ekiplerinin anında müdahele ettiği yangın büyümeden söndürüldü. Zamanında müdahele edilmeseydi hemen yan tarafından bulunan eve sıçraması ve mahalledeki ahşap evlerin de yanması içten değildi.

Mahalle sakinleri sarhoşlar tarafından ve öğrenciler tarafından kullanılan bu evin yanmasını bir işaret olarak gördüklerini söylediler. Akıllara Bu yangın bir tesüdüf mü yoksa bir işaretmi ? sorusunu getirdi.

Özellikle Tosya'da birçok mahallede benzeri şekilde ahşap yıkık ve virane birçok evin bulunduğu bilinmekte.
Benzeri bir yangın veya ansızın yıkılarak çeşitli tehliklere meydan verilmemesi için Tosyahaberleri.com olarak Tüm Mahalle muhtarlarının mahallerininde bulunan bu tarzdaki evleri İlgili makamlara bildirerek, gerekli tedbirleri aldırmaları yönünde çalışmalar yapmalarını beklemekteyiz.

Tosyahaberleri.com bu şekilde yıkık harabe ve virane durumdaki evlerin takipçisi olacaktır.

  Meydana gelen Yangınla ilgili soruşturma halen devam etmektedir.
Editör: TE Bilisim