HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesi Çepni Köyünde henüz belirlenemeyen neden çıkan yangın sonrasında 1 ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’nun Tosya ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Çepni Köyünde Fahri Lafcıoğlu’na ait evin altında bulunan Motosiklette henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın, kısa sürede rüzgarında etkisiyle tüm evi kapladı. Yangına ilk müdahale Aspıras köyüne ait Yangın su tankeri ile yapıldı. Tosya Belediyesi itfaiye ekipleri ile Tosya Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Köy çerisinde su ve Telefon olmaması nedeniyle vatandaşların ve itfaiye ekipleri, yangına zamanında müdahale etmekte büyük güçlük çekti İtfaiye ve arozöz ekipleri, yangını kontrol altına almaya çalışırken köye iş makineleri getirildi. İş makineleri ve itfaiye ekipleri, yangını diğer evlere sıçramadan söndürmeye çalışıyor.

‘’ Biz Bir Acı Yaşamadan Veya Bir Adam Ölmeden Tedbir Almıyoruz’’

Çepni köyünde yangının ilk çıktığı dakikalarda yangın alanına gelen Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken ‘’ Akşam namazı sonrası bu yanan evden dumanlar çıkmaya başlamış.Biz hemen Aspıras köyünün Yangın Söndürme tankeri ile yangın alanına geldik ve yangına ilk müdahaleyi yaptık daha sonra Tosya İtfaiye ekipleri ve Orman işletme müdürlüğü yangın söndürme  araçları yangına müdahale etti. Fakat köyün içinde su tankeri, su deposu, telefon ve su vanası olmadığı için yeterli müdahalede bulunamıyoruz. Zaten biz bir acı yemeden veya bir adam ölmeden tedbir almıyoruz bunlar olacak ki tedbir alınacak’ ’dedi.

İtfaiye ekiplerinin yangın söndürme ve soğutma çalışmalarının yapıldığı sırada köy meydanına toplanan köylüler habercilere köylerinde Suyun olmasından dert yanarak ‘’ Bizler mahrumiyet bölgesinde mi yaşıyoruz. Köyde su yok, su deposu yok, Telefon yok, su vanası yok Allah esirgesin böyle yangın olduğu zaman elimiz kolumuz bağlı çaresizce bekliyoruz. Durumumuzu defalarca yetkililere bildirdik fakat sizde görüyorsunuz köyde su olsa idi bu ev yanmazdı yazık çok yazık’ ’dediler.

Tosya İtfaiyesinin yaptığı yoğun söndürme çalışması sonrası yangın başka evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Yangın alanında soğutma çalışması yapan Tosya İtfaiye yetkilileri ve İlçe Jandarma Güvenlik güçleri yangının çıkış nedeni ile ilgili araştırma ve soruşturma başlattı.

(SDA-

Editör: TE Bilisim