Haber: Sedat Ağacıkoğlu

D-100 karayolunun kritik noktası ve trafik yoğunluğunun en çok olduğu Çankırı kavşağında çevre aydınlatma ışıklarının bulunmaması nedeni ile sürücüler tarafından ''Hayalet Kavşak'' ismi verildi.

Yeniden Projelendirilen Kavşak düzenleme çalışmaları öncesi geçtiğimiz yıl kaldırılan Trafik Sinyalizasyon direkleri geçtiğimiz ay yeniden Çankırı kavşağına kurularak Trafik akışında güvenlik sağlandı.

Geçici olarak revize edilerek Trafiğe açılan Çankırı Kavşağı Çevre aydınlatma ışıklarının bulunmaması nedeni ile adeta sürücülerin kâbusu olmaya başladı. Önümüzdeki günlerde kavşakta yaşanacak yoğun araç trafiği sonrasında sıkıntıların yaşanmaması için yetkililerin bir an önce bir çözüm bularak kavşağın çevre aydınlatmasının yapılması gerekmektedir.

İlçenin güzelliğinin bir göstergesi olan ve ilçe hakkında insanlara bir fikir veren bu kavşaklar, ne yazık ki ilçemizle ilgili fazla bilgisi olmayan, Tosya’yı bilmeyen veya tanımayanlar için kafalarda olumsuz ve soru işareti bırakıp “Tosya nasıl bir ilçe acaba bu ilçe bu kadar sahipsiz mi” diye düşünceler oluşuyor.

Kurumlar arasında kavşaktaki ışıkların yanması konusunda bir türlü ortak bir noktaya gelinememesi ve ilçemizin yetkililerinin çözüm aşamasında nasıl bir çalışma yaptığı bilinmediği için ne yazık ki geceleri bu kavşağın ‘’ Hayalet Kavşak’’ olarak anılmasına ve güzelim ilçemizin yabancılar tarafından ‘’ Hayalet Kavşak veya Kör Tosya ‘’ olarak bilinmesine neden olmuştur.

Editör: TE Bilisim