Türkiye genelinde fiziki şartlarının yetersizliği nedeniyle kapatılan cezaevleri arasına Tosya cezaevide eklendi. Cezavinin kapanması için resmi yazının bu gün geldiği öğrenildi.1980 yılında açılan Tosya A2 Kapalı Cezaevinin kapanması kararı geldi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün açıklanan fiziki şartlarına uymadığı söylenen Tosya A2 Kapalı Cezaevinin kapanma kararı ile ilğili detaylı bilgi yarın haber sitemizde yayınlanacaktır.

Tosya'da yaşanan bu olaya benzer bir uygulama da Daday ve İnebolu Cezaevi için de gerçekleşiyor. İktidar partisi ilçe mensupları ve il teşkilatınca doğrulanmayan ve tadilat yapılacağı şeklinde kamuoyunun itidalli yaklaşımı sağlanmaya çalışılırken tahliye ve sevk işlemleri hazırlığı yapıldığı bilgileri gelen duyumlar arasında.

İlçeler için istihdamın yanısıra esnaf açısından da kayda değer bir gelir kalemi olan bu kurumların bir bir kapanması ile çalışan mevcut personelin geçici olarak merkeze ayrıca tutuklu ve hükümlülerin de başka ceza evlerine nakilleri gerçekleşecek olmasına her üç ilçede değişik yorumlara neden oldu.

Editör: TE Bilisim