SEDAT AGACIKOĞLU
KASTAMONU(İHA)- Kastamonu’nun Tosya ilçesinde bir vatandaşın Yeni Oto Sanayi yakınlarında bir Benzinlik ve Dinlenme Tesisi tuvaletinde unuttuğu tapanca İlçe Emniyet müdürlüğü Asayiş ekiplerini teyakkuza geçirdi.

Edinilen bilgilere göre ismi açıklanmayan bir kişi D-100 karayolu üzerinde Yeni Oto Sanayi yakınlarında yer alan dinlenme tesisi tuvaletinde tabancasını unuttu. Aradan geçen kısa bir süre sonra tabancasını tuvalette unuttuğu hatırlaya şahıs Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekiplerini ihbarda bulundu. Olay yerine gelen Asayiş polisleri yaptıkları incelemede tuvalette unutulan tabancanın yerinde olmadığını tespit ettiler. Yapılan geniş çaplı araştırma ve benzinlik güvenlik kamerası kayıtlarında tabancasını tuvaletten unutan şahsın tesisten ayrılmasından hemen sonra benzinliğe giren bir araçtan inen kişi veya kişilerin tuvalete girdiği görüntülerine ulaştı.

Asayiş ekipleri araçtan inen kişilerin görüntüsü ve araç plakası üzerinden yaptıkları soruşturma sonrasında şahıslardan birinin Sinop Cezaevinden izinli olarak çıktığı ve Çorum nüfusuna kayıtlı olduğu bilgisine ulaştı. Çorum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ile irtibata geçen Tosya Polisi şahıs veya şahısların yer tespitinin ardından Çorum Asayiş ekipleri tarafından yakalandı. Zanlılar daha sonra Tosya Asayiş ekiplerine teslim edildi.

İfadeleri alınan zanlıların, iddialara göre Çorum ili Kırk dilim mevkiinde tabanca ile rastgele atış yaptıkları bilgisine ulaşıldı. Şahısların Emniyet Müdürlüğünde alına ifadelerinde tabancayı Tosya ilçesinde tuvalette bulduklarını kabul ettikleri öğrenildi.

Emniyette ifadeleri alınan şahıslardan ikisi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

  (SDA-


Editör: TE Bilisim