Kastamonu’nun 125. Yıl Atatürk Caddesi Halk Sağlığı Müdürlüğü yanında bulunan inşaat halindeki binanın 7. katına çıkan Erol Kaybandıoğlu (28), intihara kalkıştı. Psikolojik sorunları olan ve bunalıma giren Erol Kaybandıoğlu, aynı zamanda iş bulamadığını söyleyerek intihara kalkıştı.

Kendisini çatıdan sarkıtan Erol Kaybandıoğlu, işsiz olduğunu ve iş bulamadığı için borçlarını ödeyemediğini, herhangi bir geliri olmadığı için çok fazla sıkıntı çektiğini söyledi. Polis, 112 ve İtfaiye ekipleri gerekli güvenlik önlemlerini aldı. Polis ekipleri, intihara kalkışan genci inmesi konusunda ikna etmeye çalışsa da başarılı olamadı. İtfaiye ekipleri, merdivenle genci indirmeye kalkışınca Erol Kaybandıoğlu, tahtanın ucuna kadar gelerek kendisini aşağıya atacağını söyledi. Bunun üzerine İtfaiye ekipleri, geri çekildi. Bu esnada kendisini izleyen kalabalık guruba sinirlenen Kaybandıoğlu, elindeki telefonu aşağıya attı. Telefon, görüntü almak isteyen gazetecilerin hemen önüne düştü ve paramparça oldu.

Ardından Erol Kaybandıoğlu’nu tanıyan Kastamonu Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Serdar İzbeli, inşaat halindeki binaya çıkarak Erol Kaybandıoğlu ile konuşmaya başladı. Erol Kaybandıoğlu’nu ikna eden İzbeli, gencin elinden tutarak binanın uç kısmından içeri çekti. Psikolojik sorunları bulunan ve bunalıma giren Erol Kaybandıoğlu, emniyet güçleri tarafından gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere emniyete götürülmek istendi. Fakat hemen bitişiğinde bulunan 112 ekiplerinin ambulans şoförü ile personelinin yaklaşık yarım saat gelmesini bekleyen emniyet güçleri, 112 ekiplerine tepki göstermesi üzerine intihara kalkışan genç ambulansa bindirilerek hastaneye götürüldü.

Öte yandan, yol trafiğe kesilerek araç geçişine izin verilmedi. Bu yüzden trafikte uzun kuyruklar oluştu.

Vedat İKİZOĞLU / İHA

Editör: TE Bilisim