Bu kişilerden Azeri uyruklu 36 yaşındaki M.H.'dan alınan numunenin HIV yönünden şüpheli bulunması üzerine ilgili kan örneği Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Referans Laboratuarına gönderilerek sonuç doğrulanmıştır. Bilindiği üzere HIV pozitifliği ve AIDS hastalığının en önemli bulaş yolu korunmasız cinsel münasebettir. Ayrıca kan yoluyla da bulaşabilmektedir.

 

HIV pozitifliğinin ileride AIDS denilen kişinin savunma sistemini yok eden hastalığa dönüşme riski bulunmaktadır. Henüz bir tedavisi olmayan bu hastalığın sizin ve ailenizin hayatını tehdit etmemesi adına tüm halkımızın bu konuda duyarlı olması gerekmektedir. Bu nedenle ilgili bayanla herhangi bir münasebeti olan kişilerin en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna özellikle ikinci basamak sağlık kuruluşlarının Enfeksiyon Hastalıkları (İntaniye) kliniklerine başvurarak gerekli tetkiklerini yaptırmaları ve konuyla ilgili danışmanlık almaları

çok önemlidir. Bu hastalık cinsel yolla eşlere bulaşabileceği gibi, gebelikte ve doğumda anneden bebeğe de bulaşabilmektedir. Kendi sağlığımızın, eşimizin ve en önemlisi çocuklarınızın sağlığının değerini bilelim, ilgisiz kalmayalım. Hasta mahremiyetine tüm sağlık kuruluşlarımızda tüm sağlık personelimiz tarafından .gerekli önem verilmektedir. Bu konuda hiç kimsenin kaygısı olmamalıdır.

Editör: TE Bilisim