04.11.2012 Pazar günü bir ihbarı değerlendiren emniyet güçleri Tosya-Kastamonu yolu Akkaya mevkiinde kaçmakta olan Mercedes otomobilde bulunan 2 kişiyi gözaltına altı.

Kastamonu ili Tosya ilçesi Bahçelievler mahallesinde gerçekleşen hırsızlık olayında bir eve giren hırsızlar evde bulunan birkaç ziynet eşyasını  çalarak kaçmaya başladılar.

Hırsızları gören çevredeki vatandaşlar durumu polise haber verdi. İhbar üzerine harekete geçen Tosya Emniyet müdürlüğü Asayiş Polisleri zanlıların içinde bulunduğu aracı takibe aldı.

Yapılan takip sonrası  kaçan hırsızları Kastamonu yolu üzerinde bulunan Akkaya köyünde yakaladılar.


Yakalanan şüpheliler emniyet müdürlüğüne getirilerek ihbarda bulunan vatandaşlara gösterildi.

Şahıslar hırsızlık olayına karışan şüpheli  2 kişi olduğunu fakat şahıslardan birinin bayan olduğunu söylemesi üzerine   emniyet güçleri yakalanan İ.K (1985 ) ve Ş.A (1976 ) ifadelerini aldı.

 Yakalanan 2 şüpheli  emniyette verdikleri ifadede Hırsızlık olayına karışan bayan zanlının  yol güzergâhında çalınan mallarla birlik de başka bir araca binerek ayrıldığını söylediler.

Emniyet Müdürlüğü 2.bir araçla kaçan diğer zanlının takibat ve yakalama çalışmalarının devam ettiğini söylediler.



Yakalan  hırsızlık olayı 2 Şüphelinin sabıkalarının oldukça kabarık olduğu    hırsızlık ve uyuşturucu olaylarına karıştıkları belirtildi.

Hırsızların bindiği 15 AS 010 Plakalı Mercedes Marka otomobil Emniyet Müdürlüğü parkına çekildi.

Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alınan 2  Şüpheli  haklarında düzenlenen tahkikat evrakı ile adli makamlara sevk edilmişlerdir.


Editör: TE Bilisim