Kaynana cinayetine 12 yıl hapis

Kastamonu’da piknik tüpüyle kayınvalidesini öldüren sanık, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu Kurt Köyü'nde 2011 yılının Ekim ayında meydana gelen olayda, 36 yaşındaki Melek Akkaya ile kaynanası 72 yaşındaki Fevkiye Akkaya arasında tartışma çıktı. Tartışmanın karşılıklı hakarete dönmesi üzerine Melek Akkaya, eline geçirdiği piknik tüpü ile kayınvalidesi Fevkiye Akkaya’ya vurdu. Yaşlı kadın başına aldığı darbe ile acı içinde yere yığıldığında öfkesini alamayan Melek Akkaya, bu kez süt güğümü ile vurmaya devam etti. Fevkiye Akkaya, başından aldığı darbe sonucu hayatını kaybetti.

Olay sonrası gözaltına alınan Melek Akkaya, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında kasten adam öldürme suçundan dava açılan Melek Akkaya, duruşmada söz alarak, “Bana eşimle birlikte kaynanam sürekli hakaret edip, şiddet uyguluyorlardı. Bunu buruşuk diyorlardı. Olaydan dolayı pişmanım, tahliyemi isterim” dedi.

Kayınvalidesinin, köyde ikamet eden ve aileye yakın olan bir kadının olduğunu ve bu kadını oğluyla evlendirmek istediğini ileri süren Melek Akkaya, “Beni sürekli kıskandırıyorlardı. Kaynanam, çocuklarımın annesi diye hep bu kadını gösteriyordu” diye konuştu.

Ardından mahkeme heyeti, sanık Melek Akkaya’yı haksız tahrik altında adam öldürme suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Öte yandan, daha önceden Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 10 yıl hapis cezasını Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanığın eksik ceza aldığı gerekçesiyle hükmün bozulmasına karar vermişti.

Ayrıca 3 çocuk annesi Fevkiye Akkaya'nın1998 yılında eşini hastalıktan, bir çocuğunu da Bolu’da bir trafik kazasında kaybettiği öğrenildi.

Vedat İKİZOĞLU / İHA

İkiz kız kardeşe cinsel istismara ceza


Kastamonu’da ikiz olan kız kardeşe cinsel istismarda bulunan iki kişi, toplamda 39 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’da eğlenmek için kız arkadaşları G.K. (19) ile BK. (19)’yi araçlarına alarak gezintiye çıkan Murat D. (34) ile Salih A. (27), bir müddet sonra Botanik Parka gittiler. Burada aldıkları alkolün etkisiyle Murat D. ve Salih A., ikiz kız kardeş olan G.K. ve B.K. ile birlikte olmak istedi. İkiz kız kardeşe zorla tecavüz eden sanıklar Murat D. ve Salih A. hakkında şikayet üzerine Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Yargıtay 14. Ceza Dairesi tarafından bu yılın Şubat ayından eksik ve fazla ceza uygulandığı gerekçesiyle bozulan davada, tekrar hakim karşısına çıkan Murat D. ve Salih A., suçlamaları kabul etmeyerek iftiraya uğradıklarını söylediler.

2010 yılının Nisan ayından meydana gelen olayla ilgili olarak mahkeme heyeti, her iki sanığa da nitelikli cinsel istismar suçundan 9’ar yıl hapis cezasına çarptırdı. Her iki sanıkta, G.K. ve BK.’ye olan eylemlerinden dolayı 18’er yıl hapis cezası alırken Murat D. ise, G.K.’yi kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu kapsamda sanıklardan Murat D. toplamda 21 yıl, diğer sanık Salih A. ise toplamda 18 yıl hapis cezası verildi.

Baldıza tecavüze 29 yıl hapis


Kastamonu’da baldızına zorla tecavüz ettiği gerekçesiyle yargılanan sanık, 29 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, Kastamonu’nun Ağlı ilçesinde 2008 yılında meydana geldi. Ablasının evde bulunmadığı bir saatte Ekrem Boyvatlı (34), baldızı 18 yaşındaki H.M.’ye zorla tecavüz etti. Ardından ilerleyen günlerde tekrar birkaç kez tecavüze uğrayan H.M.’nin olayı öğretmenine anlatması üzerine sanık Ekrem Boyvatlı hakkında soruşturma başlatıldı. Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde hakkında dava açılan Ekrem Boyvatlı, mahkeme heyeti tarafından 29 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kararın temyiz edilmesi üzerine Yargıtay 14. Ceza Dairesi tarafından eksik inceleme yapıldığı gerekçesiyle bu yılın Şubat ayında karar bozuldu.

Tekrar kararı görüşen mahkeme heyeti, daha önceden verdiği kararı aynen uygulayarak Ekrem Boyvatlı’yı nitelikli cinsel istismar suçundan 20 yıl ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçundan da 9 yıl hapis cezasına çarptırarak toplamda 29 yıl hapis cezası verdi.

Öte yandan H.M.’nin zihinsel engelli olduğu ve daha önceden de öz abisi tarafından tecavüze uğradığı öğrenildi.

Vedat İKİZOĞLU / İHA

Editör: TE Bilisim