Tosya Ilgaz karayolunun 20. kilometresinde Karadeniz Akaryakıt İstasyonu karşısında meydana gelen kazada;  özel otonun hatalı dönüşü ve otobüsün yanlış şerit değiştirmesi bir Anne’yi minik kızından ve kocasından kopardı. 

Alınan bilgiye göre; İstanbul’dan Trabzon istikametine gitmekte olan Eser Başaran yönetimindeki 34 TS 2817 plakalı özel otomobil Karadeniz Akaryakıt İstasyonu’na girmek istediği sırada Tokat’ın Reşadiye İlçesi’nden İstanbul a gitmekte olan Arif Bakır (49) idaresindeki 34 AT 1012 plakalı yolcu otobüsü aşırı hızdan dolayı duramayıp Eser Başaran’ın kullandığı otomobile çarptı.

Kaza anında olay yerinde bulunan  tanıklarının ifadelerine göre; otomobilin tamamının tesise girdiğini otobüs şoförünün sol şerit yerine tesisten tarafta olan sağ şeride kaçtığı için kazanın gerçekleştiğini söylediler. Kazada büyük bir darbe alan otomobil tesisin önündeki çitlere daldı. Kazada yaralanan 1981 doğumlu baba Eser Başaran ile 1 yaşındaki kızı Hilal Meryem Başaran mucize eseri kazayı hafif yaralanma ile atlattı. Yaralıların ilk müdahalesi Tosya Devlet Hastanesi’nde yapılmasının ardından Kastamonu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Talihsiz anne Esra Başaran kaza anında olay yerinde hayatını kaybetti. Otobüsün şoförü gözaltına alınırken, savcılığı incelemesi sonrası Esra Başaran’ın cesedi Tosya Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza ile ilgili tahkikatın sürdüğü öğrenildi.

Editör: TE Bilisim