Tosya’da bir kişi, evlendiği eşinin bir süre sonra şikayetçi olması üzerine kız kaçırdığı gerekçesiyle mahkemede yargılandı.

Olay, Tosya ilçesinde 2012 yılında meydana geldi. İddialara göre D.E., Tosya’da tanıştığı eşi T.E. ile bir süre görüştükten sonra evlendiler. Fakat çiftlerin evlilikleri kısa sürdü. T.E., düğünden sonra evde bulunan altınları da alarak kaçtı. Düğünün üzerinden bir yıl geçtikten sonra T.E., eşi D.E.’ye tekrar ulaşarak kendisinin pişman olduğunu yeniden birlikte olmak istediğini söyledi.

Bunun üzerine D.E. ile T.E. tekrar bir araya geldi. Bu birlikteliğin üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra T.E., ailesinin baskısıyla eşinden şikayetçi oldu. T.E., eşi D.E.’nin kendisini zorla kaçırdığını ve birlikte olduğunu ileri sürerek eşi hakkında suç duyurusunda bulundu. Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında sanıklar, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından beraat ettiler.

Mahkeme heyeti sanık D.E.’yi, reşit olmayan kız çocuğuyla ilişkiye girdiği gerekçesiyle sanığı 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Hapis cezası, 2 bin 500 TL para cezasına çevrildi. Mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Editör: TE Bilisim