Tosya’da meydana gelen bu olay Tosya da ilk olma özelliğiyle yerel basında oldukça ilgi görmüştü. Doğan haber ajansı Tosya Muhabiri Alaattin Keşoğlu tarafından ulusal medyaya servis edilen bu intihar girişim haberi birçok tv ve ulusal haber sitelerinde yer almasının ardından tüm gerçeklerde ortaya çıktı.


Ersin Türe isimli gencin bu intihar olayını takip edip araştıran DHA Muhabiri Alaattin Keşoğlu, elde ettiği verilerle Ersin Türe’nin aslında Profosyönel Bir İntihar Girişimcisi olduğunu öğrendi.


Tosya’da Devlet hastanesinden ilaç alamayınca çatıya çıkan Ersin Türe, 3 kutu ilaca ikna olup çatıdan inmişti ama bu ilaç numarası onun diğer numalarından sadece biriydi.


İddalar aslında inanılır gibi değil, intihar girişimi numarasıyla bir servet sahibi olduğuda söylenmekte, kimlerden para almamışki ünlüsünden ünsüzüne amirinden müdürüne polisine memuruna kadar her kesimden ikna karşılığı aldığı paralarla servete sahip olduğu söyleniyor.


Ve en ilginci ise 20 günde 3 bin tl toplaması.
Olaylara bakıldığında Ersin Türe Tosya’dan umduğunu bulamadı ve 3 paket ilaca razı oldu. Aldığı ilaçları kendi kullanırmı bilinmez ama Tosya’dan Ersin Türe’ye kar çıkmadı.

Dha Muhabiri Alaattin Keşoğlu’nun yaptığı araştırmalar sonucunda Ersin Türe’nin tüm vukuatları ortaya çıkmıştır.

İşte Profosyönel İntihar Girişimcisi Ersin Türe’nin İntihar Girişimleri :

 

Türkiye’de son 20 gün içinde 4 ayrı ilde, ‘Çocuğum hasta ilaç parası lazım, kira borcumu ödeyemedim’ diyerek, bina çatılarına çıkıp intihar edeceğini söyleyen ve toplanan paraların kendisine verilmesinden sonra çatılardan inen Ersin Türe’nin, bu durumu kendisine meslek haline getirdiği ortaya çıktı. Polis, Türe’nin bu yolla 20 günde 3 bin TL topladığını belirledi. 



İntihar girişimini meslek haline getiren 25 yaşındaki Ersin Türe, son 20 gün içinde İstanbul, Ankara, Osmaniye ve Diyarbakır’da binaların çatılarına çıktı. Kendisini ikna etmeye gelen polislere, ‘Çocuğum hasta ilaç alacak param yok, ev kiramı ödeyemedim. Çocuğum ameliyat olacak’ diyen Türe’ye başta polisler ve çevrede toplananlar tarafından para toplanarak çatılardan inmesi sağlandı. 

SARIGÜL İŞ SÖZÜ VE PARA VERDİ 

İlk eylemini, 27 Şubat’ta İstanbul Mecidiköy’deki 10 katlı bir binanın çatı katına çıkarak gerçekleştiren Türe, “Çocuğumun kalbi delik. Kapağı değişecek. 5 bin TL istediler. Ancak 850 lira açığım var. Ben amelelik yapıyorum” diyerek atlayacağını söyledi. 


Yaklaşık 2 saat trafiği kilitleyen ve kendini jiletleyen Türe’nin bulunduğu yere gelen İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, istediği 850 TL para ile kendisine iş sözü vererek ikna etti. 

OSMANİYE'DE EMNİYET MÜDÜRÜ İKNA ETTİ 

İstanbul’dan 9 Mart’a Osmaniye’ye gelen Ersin Türe, burada da 5 katlı binanın teras katına çıkarak işsiz olduğunu belirtip atlayacağını söyledi. 



Trafiği kilitleyerek yaklaşık 2 saat pazarlık yapan ve vücudunu kesen Türe’yi olay yerine gelen Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ikna ederek indirdi. 

DİYARBAKIR’DA POLİS PARA TOPLADI 

Ersin Türe, bu kez 11 Mart tarihinde Diyarbakır’a gelerek Bağlar İlçesi Devlet Hastanesi İlçe Polikliniğinin bulunduğu 10 katlı binanın çatısına çıktı. Kendisini ikna etmek isteyen polislere ilaç alamadığını ve 600 TL kira borcu biriktiğini söyleyen Türe, bir taraftan kendini jiletlerken diğer taraftan pazarlığa başladı. 
Burada da emeline ulaşan Türe için olay yerine gelen polisler kendi arlarında para toplayarak, inmesini sağladı. 

ANKARA’DA 1750 TL’YE İKNA OLDU 

Her girişiminde para toplayan Ersin Türe, bu kezde 19 Mart’ta Başkent Ankara’ya giderek, yeni bir seneryoyla iki gün üst üste farklı semtlerde çatıya çıktı. Burada da İntihardan vazgeçmek için polislerle pazarlık yapan Türe, toplanan bin 750 lirayı alarak indi. 

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, çıktığı çatılarda can pazarlığı yaparak para toplayan Ersin Türe'nin 20 günde yaklaşık 3 bin TL para topladığını belirleyip, hakkında ‘kamu görevlileri ve araçlarını meşgul etmek’ ve ‘yalan beyanda bulunarak para toplamak’ suçundan soruşturma açmaya hazırlanıyor.

Sedat Ağacıkoğlu / Tosya - Habertürk

Editör: TE Bilisim