Kastamonu Emniyet Müdürlüğü’nden huzur ortamının sağlanması konusunda Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü tarafından basın açıklaması yapıldı.
Açıklamada; “Kastamonu Emniyet Müdürlüğü tarafından halkın huzur ve güven ortamının devamına yönelik olarak çalışmalar yapılmaktadır.
Emniyet Teşkilatı olarak suç ve suçla mücadelede kanunların vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamının devamının sağlanmasına yönelik çalışmalar yürütülmektedir.  Suçla mücadele, sadece polisin yerine getirdiği hizmetler ile sağlanamayacak kadar geniş çaplı bir hizmet alanıdır. Bu yönüyle suçla mücadeleye toplumsal katılımı da sağlamak gerekmektedir. Bu kapsamda Emniyet Teşkilatı olarak suç konularında bilgilendirmeye yönelik olarak toplantılar düzenlenmekte, broşürler dağıtılmakla birlikte suçların önlenmesine yönelik polisiye tedbirler de alınmaktadır.
Ancak vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamının temini için Emniyet Teşkilatı olarak yerine getirdiğimiz polisiye tedbirler (kavşak, işyeri, radar vb. uygulamaları), anında bazı vatandaşlarımız tarafından facebook, whatsapp, twitter vb. sosyal paylaşım sitelerinden paylaşım yapılmakta ve çok kısa bir süre içersinde suç ve terör örgütleri yapılan çalışmalardan haberdar olabilmektedir. Bu paylaşımlar suç ve suçla mücadelede hizmetin aksamasına neden olduğundan vatandaşlarımızın bu tür paylaşımları yapmamalarının huzur ve güven ortamının devamının sağlanmasında faydalı olacağı değerlendirilmektedir” denildi.   

Editör: TE Bilisim