Kastamonu’nun Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde Eyüpağa Camiinde yatsı namazının farzını kıldığı sırada kalp krizi geçirdiği öğrenilen 66 yaşındaki Hüseyin Özdemir, secdeye gideceği esnada namaz kıldığı sandalyesinden yere yığıldı. Sandalyesinden düşmesi üzerine ilk müdahalesi cami cemaatinden geldi.

Özdemir’in yanı başında namaz kılan komşusu aynı zamanda cami cemaati olan Ali Ay, yere düşen Özdemir’i sırtüstü yatırdıktan sonra 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi. Ardından cami cemaati, ambulans gelene kadar hareketsiz yerde yatan Özdemir’e yardımcı olmaya çalıştı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Hüseyin Özdemir’e ilk müdahaleyi yapmasına rağmen kurtarılamadı. Doktor tarafından muayene edilen Hüseyin Özdemir’in kalp krizi geçirdiği belirtildi. Camiye gelen Özdemir’in yakınları, gözyaşlarını tutamadı.



  Doktor muayenesinin ardından Özdemir’in cenazesi, olay yerine çağrılan cenaze aracına konarak Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesinin morguna kaldırıldı.

  Camii cemaati aynı zamanda komşusu Ali Ay, yatsı namazının birinci rekatında Hüseyin Özdemir’in birden geri aştığını belirterek, “Amcamızın ayağında platin vardı. Bu yüzden sandalyede namaz kılıyordu. Yere yıkıldıktan sonra ben namazdan çıktım ve amcamızın kolundan tuttum. Ondan sonra amcamız biraz kıkırdadı ve sesi kesildi. Bu esnada bende, amcamızı sırtüstü yatırdım ve hemen 112 Acil Servis ekiplerini aradım. Bende, sağlık ekipleri gelene kadar üzerindeki elbiseyi çıkartıp nabzını kontrol ettim. Amcamızın vücudu buz gibi olmuştu. Ondan sonrada sağlık ekipleri geldi ve müdahale etmeye çalıştı” dedi.

Editör: TE Bilisim