VEDAT YUNUS İKİZOĞLU 
  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu’da silahla yaraladıkları yavru domuzu av köpeklerine işkence yaptırarak öldüren 5 avcıya, 3 bin 682 TL idari para cezası uygulandı. 
  Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü, önceki gün Kastamonu’nun Cide ilçesinde yavru domuzu silahla yaraladıktan sonra av köpekleriyle işkence yapan ve bunları cep telefonuna kayıt altına alan avcılarla ilgili soruşturma başlatmıştı.
  Soruşturma kapmasında Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri, Cide İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleriyle birlikte Cide’de kimlik tespiti yaptı. Söz konusu olaya karışan avcıların kimliklerinin belirlenmesi üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri, Cide İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleriyle birlikte kimlikleri belirlenen 5 avcının evine gidilerek tutanak tutuldu.

  Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu '14.2.2. maddesine (avlaklarda, avcılık belgesi olmadan avlanmak) muhalefetten 2 kişi hakkında toplam bin 52 TL idari para cezası uyguladı. Ayrıca Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 14.a maddesine (hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek) muhalefetten 5 kişi hakkında toplam 2 bin 630 TL idari para cezası uyguladı.

Editör: TE Bilisim