Aynı köyden oldukları belirtilen S.Y (23) ile A.K(59) evde tartıştıkları sırası tartışmanın büyümesi sonucu S.Y (23) köylüsü A.K. (59) yi döverek öldürdü. Tartıştıkları sırada bağrışmaları duyan apartman sakinleri hemen 155 polis ihbar hattını arayarak güvenlik güçlerine haber verdiler.

Emniyet güçleri eve geldiklerinde A.K'nin cansız vücudu ile karşılaştı. Çevredeki görgü tanıdıkları cinayet zanlısının evin balkon camından atlayarak kaçtığı bilgisini verdiler.


Çevredekilerin polise verdiği eşkal üzerine güvenlik güçleri ve Kastamonu'dan gelen Asayiş cinayet buro ekipleride zanlıyı arama çalışmalarına başladılar. Zanlıyı arazi bir alanda aradıkları sırada zanlı S.Y (23) nin Jandarma Birliğine teslim olduğu belirtildi. Jandarma ekipleri zanlıyı Emniyet birimlerine teslim ettiler. Zanlı S.Y (23) ilk önce Tosya devlet hastanesinde sağlık kontrolunden geçirildi. Ardından da cinayeti işlediği evde keşif yaptırıldı ve ardından Savcılığa sevkedildi.

Evinde hayatını kaybeden A.K(59) nun Kıbrıs Gazisi olduğu belirtildi. Otopsi için Ankaraya götürülen A.K.(59) Tosya / Gövrecik köyünde düzenlenen Askeri Törenle defnedildi.


Cinayet zanlısı S.Y (23) ifadesinde daha önceden yaşadıkları bir meseleyi  konuşmak ve çözmek için A.K. nin evine gittiğini ve evde tartışmaya başladıklarını, tartışmanın büyüdüğü hakaret boyutuna geldiğini ve tahrik olup Ali Kuruoğlu'nu dövdüğünü yere düştükten sonra'da kafasını tekmelediğini fakat başına sert bir cisimle vurmadığını iddia etti, evden kaçarkende ölen şahsın cebindeki bir miktar parayı alıp balkondan atlayarak kaçtığını ve sonrasında ise pişman olup Jandarma İlçe Komutanlığına teslim olduğunu ifade etti.


Zanlı S.Y (23) savcılıkta verdiği ifadenin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine götürüldü.

Editör: TE Bilisim