Haber: Sedat Ağacıkoğlu (İHA-Tosya )

Edinilen bilgiye göre dolandırıcıların hedefi bu kez Tosya oldu. İlçenin Kayı Köyü’nde ikamet eden bir vatandaşı hesabınızdan FETÖ’ye para aktarıldı, savcı bey sizinle görüşecek diyerek arayan ve kendisini savcı olarak tanıtan dolandırıcılar araştırma ve soruşturma gideri olarak tabir ettikleri yüklü miktarda para istedi. Dolandırıcılar, istenilen paranın verdikleri hesap numarasına yatırılması durumunda hakkında soruşturma açılmayacağını ve bir saat sonra tekrar arayacağını söyledi.

Gelen telefonla şok olan vatandaş hemen İstanbul’da ikamet eden oğlunu aradı ve şehre giderek verilen hesaba parayı göndereceğini belirtti.
Olayın dolandırıcılık olduğuna tüm çabalarına rağmen babasını ikna edemeyen oğlu, hemen Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğünü aradı. Olay üzerine teyakkuza geçen Tosya Asayiş Polisi bankalarla irtibata geçerek olayı takibine başladı.

İstenilen parayı dolandırıcılara göndermek üzere köyünden ilçe merkezine gelen vatandaş asayiş ekiplerince an be an takip etti. Banka şubesine parayı göndermek üzere gelen vatandaşa asayiş ekipleri tarafından olayın dolandırıcılık olduğu anlatıldı ve hâkim, savcı, polis dahil hiçbir güvenlik görevlisi ve adalet çalışanlarının vatandaşlardan para istemeyeceğini belirti.

Polisin müdahalesiyle son anda bütün birikimini dolandırıcılara kaptırmaktan son anda kurtulan vatandaş polis ekiplerine teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim