İlçe emniyet Müdürlüğü’nün gerek yazılı gerekse Belediye aracılığı ile sesli uyarısına rağmen ilçede atılan   torpil , füze gibi yüksek  gürültü yaratan maddeler halkı huzursuz etmeye devam ediyor.

İlçemizde Ramazan ayı içerisinde Piroteknik Madde olarak tabir edilen oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddelerin kullanımında geçtiğimiz yıllarda olduğu kadar olmasada  yinede artış olduğu görülmektedir. Bu maddelerin izinsiz, zamansız veya uygunsuz yerlerde kullanımından ötürü halkımızda korku, heyecan ve panik yaşanmakta ayrıca birçok vatandaşımızın yaralanmasına da sebep olmaktadır.

Bu ürünlerin 18 yaş altına satımının ve kullanmasının yasak olduğu bilinmekte,  ancak en yaygın şekilde kullanan kısım ise yine  18 yaş altı olduğu gözlerden kaçmamaktadır. Kanunların yasak koymasına rağmen ruhsatsız olarak  çocuklarımıza bu tür ürünleri satmakla, ekonomik kazançlar uğruna enerjisini kötü yönde harcayan toplumun huzurunu bozan gençler yetiştirmek üzere adım atmış oluyorlar.

Günümüzde bazı insanların  stresten  uzak sakin bir yaşam alanı oluşturabilmek için çaba harcarken , bazı kesim ise gürültüden zevk alıyor .  Vatandaşlarımız,  özellikle iftar  ve sonrası sahura kadar devam eden bu rahatsız edici durum karşısında şikayetçi.

Editör: TE Bilisim