SEDAT AĞACIKOĞLU 
  KASTAMONU (İHA) - Ankara'taki bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerden İsmail Kızılçay, Kastamonu'nun Tosya ilçesi Aşağıkayı köyünde son yolculuğa uğurlandı.

Ankarada’da, yapılacak olan ’Emek, Barış, Demokrasi’ mitinginine katılmak için gösteri alanında bulunan İsmail Kızılçay (49) yapılan bombalı saldırı sonrası olay yerinde hayatını kaybetti.Savcılık tarafından kimlik tespiti ve/veya otopsi işlemleri tamamlanan İsmail Kızılçay daha sonra hastane morgundan ailesine teslim edildi.

İsmail Kızılçay'ın cenezesini teslim alan ailesi ve arkadaşları defin işlemleri için Tosya ilçesi Aşağıkayı köyüne hareket etti.Yaklaşık 1 otobüs ve 30'a yakın araç konvoyu saat 16:00 sıralarında köye geldi.Tosya ilçe Jandarmasının almış olduğu güvenlik tedbirleri eşliğinde köy meydanında İsmail Kızılçay'ın cenaze namazı kılındı.İsmail Kızılçay’ın babası Zihni Kızılçay ve çocukları Selma Kızılçay ile Doğuş ve Barış Kızılçay  tabuta sarılarak ağıtlar yaktı.

Cenaze programına Kastamonu CHP Milletvekili adayları Hüseyin Selami Çelebioğlu,Yılmaz Karakoç ve ilçe parti yetkilileri katıldı.Defin işlemleri sonrası köy misafirhanesinde cenaze törenine katılan misafirlere yemek ikram edildi.









Editör: TE Bilisim