Kastamonu’nun Tosya ilçesin Halk Kütüphanesi salonunda yapılan toplantı saat 10.00 da başladı.

Toplantıya Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Emniyet Müdürü Mehmet Bozkurt, Emniyet Müdür Yardımcısı Rıfat Yılmaz, mahalle muhtarları ve muhtar adayları katıldı.

 İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Korkmaz, mahalle muhtarları ve adaylarını telefon dolandırıcılığı, hırsızlık ve asayiş konularında alınması gereken tedbirleri anlattı.  

Muhtar ve muhtar adaylarına hiçbir kamu görevlisinin para istemeyeceğine vurgu yapılarak adli işlemlerin yapılacağı yerler adliyelerdir, adliye ve polise gitmeden telefonla arayana itibar edilmemesi konusunda uyarılarda bulunuldu.


30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçiminde muhtar adayları için uyulması gereken mevzuat anlatıldı. Katılımcılara hırsızlara karşı alınan tedbirlerin yer aldı video gösterisi izlettirildi.

Toplantıda konuşan Kaymakam Mehmet Türköz’’ Bu toplantımız öz itibari ile huzur ve asayiş toplantısıdır Tosya olarak ne kadar huzur ne kadar asayişimiz olduğunu az çok sizde biliyorsunuzdur.

Sadece rakam olarak şöyle bir şey söyleyebilirim, Tosya’da vatandaşların Cumhuriyet Savcılığına müracaatları her yıl artıyor.

Bu senede her halde 1700 civarında bir müracaat var.

Yapılan müracaatlar şikâyete bağlı veya kamu davası niteliğinde. Her sene Tosya Adliyesine 5bin tane vatandaşımız geliyor hak aramak güzel bir şey ama 40 bin nüfuslu bir yerde her yıl 5 bin kişinin adliyeye gitmesi ne kadar doğal? Onun takdirini size bırakıyorum.

Bunu söylerken de kesinlikle vatandaşlarımız hak arama talebinden vazgeçmesinler ama her şeyi de adliyeye taşımak biraz bence şey abartı gibi geliyor.

Biraz hoşgörü saygı sevgi bu çerçevede işlerimizi halletmemiz gerekiyor” dedi.  

 

Toplantı sonunda katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. 

Editör: TE Bilisim