Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’nun Aktekke Mahallesi Deveciler Caddesi üzerinde Hulusi Ayan’a ait olduğu öğrenilen üç katlı tarihi binada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.


Komşuların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda İtfaiye ekipleri sevk edildi. 7 tane itfaiye aracının müdahalede ettiği yangın, söndürme aşaması esnasında bir anda büyüdü. Kısa sürede alevlerin kapladığı tarihi binadaki yangına müdahale etmekte büyük güçlük çeken itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına alabilmek için saatlerce mücadele etti. Vatandaşlarında söndürme çalışmalarına destek verdiği yangın, aynı kişiye ait üç katlı diğer tarihi eve de sıçradı. İtfaiye ekipleri, iki ayrı üç katlı tarihi binalarda çıkan yangını büyük güçlükle kontrol altına alabildi.



  Öte yandan, yangın sırasında tarihi binaların altında bulunan bir işyerine ait çok sayıda ev ve piknik tüpü, vatandaşların ve itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu dışarı çıkartılarak olası bir facianın önüne geçilmiş oldu. Ayrıca yangın esnasında yoğun duman nedeniyle itfaiye ekiplerin zehirlenme tehlikesi geçirdi.
  Yangın esnasında çevredeki evlerde kalan vatandaşlar, polis ekipleri tarafından tahliye edildi. Evinin yandığı haberini alan Hulusi Ayan ise, olay yerine gelerek söndürme çalışmalarını gözyaşları içerisinde izledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: TE Bilisim