Son haftalarda çevre ilçelerde ve Tosya’da farklı şiddetlerde deprem haberlerinin gelmesi sonrasında akıllara ‘’ Tosya’da Kentsel Dönüşümde Çalışmalar Ne Durumda’’ sorusunu akıllara getirdi. AK Parti Tosya İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişçi www.tosyahaberleri.com haber sitemize yaptığı açıklamada Tosya Belediyesinde Kentsel Dönüşüm Çalışmalarında yaşanan gelişmeleri değerlendir.

TOSYA OLASI DEPREM ÖNCESİNE VE SONRASINA HAZIR DEĞİL

Tosya 1943 yılında yaşadığı büyük deprem sonrasında aradan gecen 80 yıl içinde olası bir deprem öncesi ve sonrasında neler yapılması gerektiği yönünde ne eğitim alanında nede pratikte bir arpa boyu yol alamadı. Son günlerde meydana gelen hafif şiddetli depremlerde binaların çoğu sarsıldı ve vatandaşlarımız korku ve panik yaşadı.

VOLKAN BAŞKAN 5 YIL BOYUNCE KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPMADI

AK Parti İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişiçi yaptığı açıklamada ‘’ Tosya Belediye başkanı sayın Volkan Kavaklıgil Yerel seçimlere kısa bir zaman kaldığı bu günlerde yoğun bir çalışma temposuna girdi. 5 yıl boyunca açılmayan tesisleri apar topar açılış programları yapması, Gece gündüz demeden vatandaş ve ev ziyaretlerinde bulunması,4 yıl boyunca yapılmayan ‘’Cuma Günleri Vatandaşı dinliyoruz’’ gibi arka planında siyasi alt yapısı olan propaganda çalışmaları yapması başkanın yaşadığı siyaseten çöküş ve panik seçmenin gözünden kaçmamaktadır.

TOSYA 'DA BİR İŞLETMEDE GÖRÜLEN ŞAP NEDENİ İLE HAYVAN PAZARI AÇILIYOR TOSYA 'DA BİR İŞLETMEDE GÖRÜLEN ŞAP NEDENİ İLE HAYVAN PAZARI AÇILIYOR

AK Parti Tosya teşkilatı olarak belediye başkamızın siyasetten yaşadığı bu hüsranı bir nebze anlayışla karşılıyoruz. Fakat Kentsel dönüşüm ile ilgili Belediye başkanın akıllara zarar kararı bizleri ve konunun uzmanı kişileri çok tedirgin etti. Bildiğiniz gibi Tosya 1.derece Deprem bölgesi.1943 yılında yaşanan depremin acıları halen yüreklerimizde hissedilmekte. Bu acı gerçek ciddiyetini aradan geçen 80 yıl sonrasında bile ara ara yaşadığımız depremlerle yüzleşmemizi sağlamakta.  Geçtiğimiz hafta Çevre Şehircilik lisanlı bir Şehir Planlama firması Tosya’da ivedi olarak yapılması gereken Kentsel dönüşüm ile ilgili arazi üzerinden çalışma yaparak Tosya Belediyesine proje için teklif verdi. Fakat Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil firma tarafından verilen teklifi geri çevirerek belediye bütçesinin bu projeye ayıracak maddi imkanının olmadığını söyledi.

Şimdi başkanımıza şunu sormak isterim ilçenin kaderini ve geleceğini etkileyecek bir projeye neden hayır dediniz. Tüm Türkiye’de özellikle deprem kuşağı üzerinde bulunan yerlerde kentsel dönüşüm çalışmaları yapılırken siz ilçemizi neden riske ediyorsunuz? Belediye bütçesini 5 yıl boyunca plansız bir şekilde harcayarak ve de üstüne üstelik birçok yeri borçlara karşılık kurumlara ve bankalara ipotek verirken bunu hesabını neden yapmadınız? Tüm kesimin takdir ettiği kültürel gezilerde özellikle Çanakkale gezi programını başka firmalardan teklif almadan tek bir firma üzerinden organize etmeniz ve sakın bu konuyu suiistimal etmeyin biz bu kültürel geziye karşı değiliz ama birkaç bin kişi eksik götürülerek elde ki bütçe ile Kentsel dönüşüm başlatılamaz mıydı?

Ama sizden rican olayı milliyetçilik vurgusu yapan açıklamalardan ziyade Çanakkale gezisi için ayrılan bütçeyi vatandaşlarımıza ve bizlere rakamlarla açıklamanızdır.

Evet sayın Başkan Tosya’nın Kentsel dönüşüm gerçeğini çıkın kamuoyu ile paylaşın

Editör: Sedat AĞACIKOĞLU