BASIN AÇIKLAMASI

31 Mart 2024'te yapılacak Yerel seçimlerde AK Partiden Tosya Belediye Başkanı Aday Adayı olmuş bulunmaktayım.

 Eğer Partim aday gösterirse ve seçilirsem, ekibim ile yapacaklarımı aşağıda sıralamak istiyorum.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI MAAŞINI ALMAYACAĞIM

Belediye Başkanlığı maaşını almayacağım,  imkânları kısıtlı Tosya ‘lı üniversite öğrencilerine burs olarak vereceğim.

Şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla, iller bankasından alınan ödeneklerin, belediye gelirlerinin ve alınan kredilerin nasıl kullanıldığını, belediye gelirlerini, giderlerini ve borçlarını içeren tabloları, ihale ilanlarını, ilanların kime hangi fiyatla verildiğine ilişkin bilgileri Belediyenin internet sitesi üzerinden yayınlayacağız. Belediyeye ait Sosyal Tesis inşa ederek bu tesis bünyesinde; otel, restoran, kafeterya ve yaşam alanları oluşturarak halkımızın faydalanmasını sağlayacağız.

Özel sektörün desteğiyle alışveriş merkezi yapacağız.

TOSYA’DA TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Pazardaki park ve trafik sorunlarını yeniden ele alacağız. Ücretsiz yüksek kapasiteli çok katlı otopark yapacağız. Akıllı sistemlerle destekleyeceğiz. Taşımacılığı planlarken iş akışının yönünü de dikkate alacağız. Pazardaki trafiğin en büyük sorun olduğu marangozlar sanayi bölgesine, büyük tonajlı kamyonların pazardan geçip trafiğe zarar vermesini ortadan kaldırmak için çevre yolu yapacağız.

TOSYA’YI ÇEVRENİN KÜLTÜR İLÇESİ YAPACAĞIZ

Kentin hafızasını yaşatmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte tarihi ve ikonik yapıların restorasyon çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Tarihi ve turistik değerlerimizi ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtıp turizme açacağız. Demirciler Çarşısını restore edip sanat merkezi haline getireceğiz. Coğrafi işaretleri ekleyeceğiz.

DOĞAL ÜRÜNLER ÜRETİM FABRİKASI KURACAĞIZ

Tesisin ürünlerinin yurt içi ve yurt dışında satışıyla belediyemize gelir sağlayacağız, yatırım için borçlanmaya ihtiyaç duymadan kendi kendine yetebilen bir belediyeye ulaşacağız, aynı zamanda istihdam olanağı da sağlayacağız. Belediyemizi bir şirket gibi yöneteceğiz.

BELEDİYE İTFAİYE ARAÇ VE EKİBİNİ GÜÇLENDİRECEĞİZ

Olası yangınlara zamanında müdahale edebilmek için kurumun sanayi bölgelerine itfaiye istasyonları kuracağız. Küçük ve orta ölçekli marangoz ve mobilya imalatçılarımıza 400 metrekare kolonsuz verimli kullanım alanlı dükkânlar inşa edeceğiz, kira öder gibi dükkân sahibi olmalarını ve uygun kredi imkânları ile ödemelerini sağlayacağız. Mevcut Belediye binası depremde yıkılma riski taşıdığından, halkımıza daha iyi hizmet verebilmek için şehrimize yakışan modern, akıllı bir belediye binası inşa edeceğiz.  Belediye personelinin daha iyi hizmet alabilmesi için kendi alanlarında mesleki eğitim verilmesini sağlayacağız, belediyeye beyaz masa kuracağız ve hemşerilerimizin sorun ve taleplerini hızlı bir şekilde çözeceğiz.

 BELEDİYE HALK EKMEK VE HALK ET BİRİMLERİ KURACAĞIZ

Halkımızın ucuz ekmeğe ulaşabilmesi için belediye bünyesinde halk fırını yapacağız ve satış reyonlarıyla kar gözetmeksizin satışını gerçekleştireceğiz.

Hayvanları doğrudan yetiştiricilerden satın alıp. belediye tesislerinde hijyenik şartlarda kesimini yaptıracağız, ucuz eti satış reyonları ile vatandaşlarımıza ulaştıracağız.

KREŞ YAPACAĞIZ

Merkezde çalışan anneler için ücretsiz kreş açacağız.

Şehrimizin üniversite öğrencilerinin şehrimizde eğitim için tercih ettiği bir yer haline gelmesi için çeşitli destekler vereceğiz,

AFET TOPLANMA MERKEZİ KURACAĞIZ, SOKAK HAYVANLARI SORUNUNU ÇÖZECEGİZ

Olası bir afet veya deprem durumunda hizmet vermek üzere afet toplanma merkezleri kuracağız. Sokak hayvanları için doğal yaşam alanları ve donanımlı hayvan barınakları inşa edeceğiz.

GENÇLERİMİZİN KÜLTÜREL VE SPORTİF ALANDA DESTEKLEYECEĞİZ

Soru-cevap oturumları aracılığıyla hemşerilerimizle istişarede bulunmak üzere Kültür Merkezi'nde aylık halka açık günler düzenleyeceğiz. Gençlerimizi farklı spor dallarından yararlandırılmak için yeni ve modern bir kapalı spor salonu inşa edeceğiz.

İLÇEDE DÜĞÜN SALONU SORUNUNU ÇÖZECEGİZ

Tosya'mıza yakışan modern bir düğün salonu inşa edeceğiz, düğünlerini fahiş fiyatlarla özel düğün salonlarında yapmak zorunda kalan gençlerimizi kâr amacı gütmeden, sosyal belediyeci anlayışla uygun fiyat politikasıyla destekleyeceğiz. Maddi imkânı olmayanlardan ücret almayacağız.

 FUAR MERKEZİ KURACAĞIZ

Kentimizin değerlerini tanıtmak ve korumak amacıyla uluslararası katılımlı geleneksel fuarlar, konferanslar, festivaller düzenleyeceğiz, bu festival ve tanıtımlarda bütünlük oluşturacak bir sergi merkezi kuracağız. İlçemizin ekonomik lokomotif sektörü olan kapı üretimini uluslararası tanıtımlarla her yıl yapılacak kapı fuarı ile tanıtımını yapıp, üretiminin sürdürülebilirliğini sağlayacağız.  Tosya kapısını dünyaya tanıtacağız.

Değerli hemşerilerim;

Aday adaylığı sürecinde vermiş olduğunuz teveccüh ve ilgiye sonsuz teşekkür ederim. Hiçbir şahsi menfaat gözetmeksizin, haktan ve adaletten ayrılmadan bu yola çıkmış bulunmaktayım.

İçişleri Bakanlığı Genelgesi Doğrultusunda Toplantı Gerçekleştirildi İçişleri Bakanlığı Genelgesi Doğrultusunda Toplantı Gerçekleştirildi

Bu şehri birlikte yönetmek, maddi ve manevi planda yeni baştan inşa etmek için var gücümle çalışacağımdan şüpheniz olmasın. İnsanı kazanmadan Aday da olunsa seçimin kazanılmayacağının bilincindeyim. İnşALLAH memleketin Şehrül Emin-i olacağız.

 Saygı, sevgi ve muhabbetle.

Editör: Sedat AĞACIKOĞLU